用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南vs St Nicholas
go

金巴倫道迦南vs St Nicholas [複製鏈接]

引用:唔該哂!我正話打去2間學校問,學費應該一

原帖由 popcorn11202001 於 14-11-19 發表
唔該哂!我正話打去2間學校問,學費應該一樣,參考今年38xx,迦南每日有外籍教英文30分鐘同PTW30分鐘,大班 ...
迦南是每日一小時英文,但是分組上,不是全班一起上一小時。SN是每日全班一起上40-45分鐘英文,每日20分鐘普通話

引用:Quote:原帖由+Baby_Ue+於+14-11-19+發表就

原帖由 H小B媽 於 14-11-19 發表
咁如果由迦南pn轉SN k1,啲中英文書一樣的話,個小朋友咪好似重讀咁囉
我仔正是迦南PN 升SN K1, 無錯,K1英文故事書和PN 時一樣,我當時睇到書單都嚇左一跳。但開學後發現原來英文故事書佔每日的net teacher 時間好少,而且SN 注重phonics , 日日40分鐘和net teacher 溝通,小朋友的英文進步好快。

引用:Quote:ozduckie+發表於+14-11-19+15:49+迦

原帖由 Baby_Ue 於 14-11-19 發表
SN每日有普通話嗎?我兩年幾前K1係隔天先有架喎
係呀,去年k1仍是隔日普通話。今年開始就加到每日20分鐘普通話堂

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-11-19+發表我

原帖由 H小B媽 於 14-11-19 發表
唔好意思,我想問你轉咗SN你覺得選擇正確嗎?
你覺得SN比cannan有啲乜嘢優勝嘅地方?
SN語境好嗎?見英文同 ...
首先迦南係一間好好的學校,老師好有愛心,行政好清晰,我當年考慮到最後一刻先忍心放棄。只是迦南前兩年先開始冇學卷,學校資源唔及其他私幼。

金巴倫的學術比較好,程度較深,考直資私小成績好好,接小一課程冇難度。而且小班教學對我仔細b會多些專注,成間學校好family,收生唔多,校長老師好了解每一個小朋友的性格。

引用:樓主應該知道迦南+K3+係返下午的吧!迦南一

原帖由 chanwendy 於 14-11-20 發表
樓主應該知道迦南 K3 係返下午的吧!
迦南一班24 人, 雙班主任制,
其實SN K3 都係返下午的

引用:回覆+細咩咩+的帖子 多謝指教,+即係金巴倫

原帖由 jjchung168 於 14-11-24 發表
回覆 細咩咩 的帖子

多謝指教, 即係金巴倫CN從來都冇學劵?如果CN 聽電話嗰個好似你講得咁清楚就好lu,又或 ...
13年8月嗰個學年開始全線迦南轉冇學卷。但明年開始有七間又轉返有學卷,不包括金巴倫道迦南。

引用:回覆+ozduckie+的帖子 明白,+唔該晒,+好似

原帖由 jjchung168 於 14-11-24 發表
回覆 ozduckie 的帖子

明白, 唔該晒, 好似呢到d jm 仲清楚過CN d staff
因為我仔本來讀迦南PN , 佢係第一年冇學卷讀k1嗰批, 所以轉左去St Nicholas  讀k1.

‹ 上一主題|下一主題