用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等消息...
go

等消息... [複製鏈接]

本身性格係緊張大師,近排同bb interview已感壓力,in完等消息心情更忐忑... 日日check信箱同email,擔心間間都係rejection. 有冇媽媽都係咁? 好想快d有一個offer喺手...

0    0    1    0

回覆:等消息...

我都有架, 仲會成日check email 同上Ek 睇下有冇人收到自己有interview 既學校offer。 上晒腦

引用:本身性格係緊張大師,近排同bb+interview已

原帖由 ensy 於 14-11-11 發表
本身性格係緊張大師,近排同bb interview已感壓力,in完等消息心情更忐忑... 日日check信箱同email,擔心間 ...
我上年都係咁,我同女女報左都成10間8間,咁in到第四間時,最心儀果間(第三間in的)俾左offer,其後就無再去in了。我女果時考4間,有3間俾am offer, 最後果間waiting...唔好太緊張,一年後回望,只係一件小事。

都無得担心的, 我覺得小朋友會自己揀到間自己喜歡的學校, 佢鐘意自然表現好。IN得多又係煩唔知揀邊間好, 夠就可以了。

引用:Quote:原帖由+ensy+於+14-11-11+發表本身性

原帖由 hedhed 於 14-11-11 發表
我上年都係咁,我同女女報左都成10間8間,咁in到第四間時,最心儀果間(第三間in的)俾左offer,其後就無再 ...
你囡囡好叻

引用:都無得担心的,+我覺得小朋友會自己揀到間自

原帖由 PLUTO_JOEY 於 14-11-11 發表
都無得担心的, 我覺得小朋友會自己揀到間自己喜歡的學校, 佢鐘意自然表現好。IN得多又係煩唔知揀邊間好, 夠 ...
有道理,但心裏面其實想揀間好   我承認自己有d貪心,尤其囡囡表現一般...

引用:我都有架,+仲會成日check+email+同上Ek+睇

原帖由 Kangaroojoey 於 14-11-11 發表
我都有架, 仲會成日check email 同上Ek 睇下有冇人收到自己有interview 既學校offer。 上晒腦

...
Same

回覆 ensy 的帖子

你都可以參考下, 有人教過我話應諗下自己會比小朋友讀咩小學, 再諗下咩類型的幼稚園適合。
如你打算要小朋友讀國際小學, 咁就要揀國際幼稚園; 谷的小學就要揀谷的幼稚園; 如果唔係升小會好吃力架。

回覆:baby_112 的帖子

我都係,等待好辛苦。呢個月好難捱!

回覆:PLUTO_JOEY 的帖子

由小學諗起都試過,但阿b咁細,乜嘢適合佢都未知,唔想單憑自己喜好揀。又有d專家話太早谷會㧪殺想象力,真係唔知點做好。而家諗住有offer先算...

ensy 發表於 14-11-11 10:02
本身性格係緊張大師,近排同bb interview已感壓力,in完等消息心情更忐忑... 日日check信箱同email,擔心間 ...

我同你一樣呀, 成日個人已急, BB IN又唔太好表現WO, 好驚無學校收佢, 所以都係咁日日係咁CHECK EMAIL LAW, 唉...

我都係一樣。。好似緊張大師上身咁。。
未in時又擔心面試表現,in完又擔心收唔收。。仲緊張過自己考公開試。。
成日check住email,Mail box,  聽到人哋已經有offer又更加心急著緊,好難捱。。

其實我8號先開始見.但我都好心急想知結果

引用:本身性格係緊張大師,近排同bb+interview已

in完晒,以家開始有些小緊張

回覆:ella_805 的帖子

咁快in晒?報咗幾間?

引用:咁快in晒?報咗幾間? +

咁快in晒?報咗幾間?
有其他心意㓜兒園1月打後先apply, 以家in咗3間

引用:Quote:原帖由+ensy+於+14-11-11+發表咁快in

原帖由 ella_805 於 14-11-11 發表
有其他心意㓜兒園1月打後先apply, 以家in咗3間
Keenmind? And what else?

最慘係嗰間學校有出offer 但你未收到,嗰吓就真係想c

引用:最慘係嗰間學校有出offer+但你未收到,嗰吓

原帖由 kiosk99 於 14-11-11 發表
非常有同感!

引用:最慘係嗰間學校有出offer+但你未收到,嗰吓

原帖由 kiosk99 於 14-11-11 發表
唔知唔收學校會否出reject 信

‹ 上一主題|下一主題