用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日York interview
go

今日York interview [複製鏈接]

回覆:今日York interview

反而好多人覺得喺hall玩完小朋友warm up咗,in 得好啲。至少我小朋友係。

引用:呢間學店,有錢交學費就收,面試只係做個樣

原帖由 宏心 於 14-10-26 發表
呢間學店,有錢交學費就收,面試只係做個樣。

咁我身邊3個朋友同事嘅小朋友都無offer,真慘!

引用:我記得校長曾經講過..所有去IN的小朋友是平

原帖由 yancly 於 14-10-27 發表
我記得校長曾經講過..所有去IN的小朋友是平等的...而且怎可以係INTERVIEW個10分鐘知道小朋友適唔適唔合間學 ...
超級認同!我一向都覺得咁細個interview,學校未必睇到小朋友全部。所以喺喱個forum我一早講過,學校無特別揀擇,唔係要揀個一睇就知係資優嘅。我小朋友in PN時都唔係識答晒,七成啦,但有笑容,坐得定。反而老師同我傾計時,問我點解揀york,我真係講自己心目中所想,老師聽完都笑晒,我果刻覺得老師都認同我,可能就係所謂家校理念相同啦!
一年幾過去,上年我小朋友PN時,開學時一班入面的小朋友確實有大分別,有啲已講句子,有啲仲講bb話。但一年過後,大家都一同成長,我很滿意!

回覆:今日York interview

要留意會有一批小朋友是上年考PN無offer會俾咗下年的K1位。

引用:上星期六IN,+昨天收到+K1+am+offer+(intern

原帖由 yyshiu 於 14-10-30 發表
上星期六IN, 昨天收到 K1 am offer (international)....我囝5月b ~

佢地都好快喎...要7/11前 confirm & re ...
係因為york係車輪式收生,喺你有offer時,仲有人未in,如你地第一批放棄,佢地in下一批先會知大概target幾多人。

‹ 上一主題|下一主題