用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 interview 日期時間撞到七彩,大家可以比 d 意見嘛? ...
go

K1 interview 日期時間撞到七彩,大家可以比 d 意見嘛? [複製鏈接]

我唔知麗港城果間迦南有無PN班, 但窩打老有PN有部分小朋友會直升,
你B係係細B..其實唔太著數, 我唔係潑冷水, 只係覺得應搵D機會大D...
你如果一早要趕來趕去Interview小朋友都真係頂唔順, 迦南仲要搞好耐,
上年都at least 45mins先搞掂, 對自己小朋友都辛苦(同上玩一堂PG, 去完公園玩一樣)

又或者根據你小朋友作息時間, 表現會較好既去IN, 或者仲好,
上年IN過PN班, 有D後悔..要小朋友一連IN兩間, 好多表現都唔好, 所以今年我揀過度過, 盡量唔撞時間先報, 如果撞左就1日最多只IN 2間上下午各一間咁樣,
我1號都撞左幾間, 可能最後只IN 1間就算

我路過唔好怪多事!!都係自己經歷...就揀自已心儀既去就好...小朋友輕鬆D表現都好D!!

一齊努力吧!!只有自已做父母先知咩野岩自已小朋友!!

apple_love 發表於 14-10-14 10:19
唔好意思我路過搭傘,我仔又係撞左麗港城迦南同聖安當,宜家係啟思讀緊n,我係咪應該去迦南?但迦南係咪要搞 ...

如果你兩公婆一齊去, 就可以唔洗小朋友聽簡介..
上年IN PN係一位家長去聽, 一位同小朋友玩住玩具等叫名IN甘樣...
由門口排隊拎名貼, 到我仔邊等邊玩都半個鐘...(我就去左窩打老, 唔建議太早到, 因為夠鐘先比入)..
跟住再去IN已經無心機...
如果IN K1應該可能好少少..因為大個左耐性又唔同左...不過都有心理準備係耐........

如果IN迦南...唔洗太早去到..早去都係等夠鐘先比入..
比小朋友留返D耐性同精神會好好多!!
上年我早左大約3個字去...結果............

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+14-10-14+發表如

原帖由 apple_love 於 14-10-14 發表
封信話要早十分鐘,即其實準時去到就ok?
我上年就跟佢話早...但有人更加早...
即是排隊拎貼紙都要時間 ...甘你自己衡量下

引用:Quote:lizwai2003+發表於+14-10-15+09:48+

原帖由 ha0930 於 14-10-15 發表
又一村學校我都有報呀, 但仲未有消息幾時 in~

我囡係 11 月頭出世, 我唔太想佢做大 B, 驚第時佢覺得自己 ...
10/22收信呀...佢段片有寫架

‹ 上一主題|下一主題