用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 interview後有感...
go

interview後有感... [複製鏈接]

你唔知自己申請咗間乜學校喎!!!

1. 好在學生定老師: 學校有乜好都唔知???點解申請?

2. 停課兩日唔上堂: 咁多人申請而人人都有面試機會,可以點做,請問閣下有何高見?我哋每月俾緊五仟幾都未出聲,而你......!

3. 夜晚七點都未走唔洗返屋企: 你見ge係自願返去幫手ge 六年級,由朝早未到八點做到六七點都未走,係囉,攰到死仲冇時間做功課都唔知為邊個?!?!?!第一日有2850人面試,不如你唔好嚟等我哋唔洗停兩日課唔洗七點未走得唔洗响度俾你質疑!!!

4. 做話劇點學習: 單係呢個問題就反映出你一D都唔了解女拔!

講真,我當年都係懵吓懵吓咁入咗去,乜奬乜cert都冇咁入,音樂唔得體育都唔得,咪又咁讀!但係你即然覺得有咁多問題,有second in都唔好去啦,香港有其他更適合你女ge學校!

Christina62093    發表於 14-12-17 14:57
WJoyce    發表於 14-10-17 08:24

petunia 發表於 14-10-16 20:33
mm.....每個考生收左100蚊報名費,但又用學生俾學費的上課日做面試?
一百蚊收咗超過十年啦!

Skyhouse 發表於 14-10-19 01:28
路過,女拔家長真係惡。

心中有問題問出來,就比人話唔了解學校,又郁d 叫人唔好報。
響教育王國呢度,我係新丁。如果睇BK,你會睇到,我從無任何激烈言論。
其實睇完#1,真實第一反應係:點解唔先了解?

惡唔惡好主觀,我只係就樓主嘅感概同質疑稍作解釋,

順便更正:當日小五都有學生自願返去幫忙。
‹ 上一主題|下一主題