用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 得15分,如自行誇區冇左62網111,你地會點取捨? ...
樓主: cheimama
go

得15分,如自行誇區冇左62網111,你地會點取捨? [複製鏈接]

slcheung59 發表於 14-9-19 16:00
幼稚園校長同我遘,我得15分入大熱的幾間,機會很微,因有很多有家姐,哥哥及有宗教的係你前面( 20分, 25分.... ...
62 區15分一定入到無什麼可以選呢, 除非D"寶" !

cheimama 發表於 14-9-15 16:05
星期六去深天周開放日,我問副校叩門你們是否揀返111,他答:呢個一定啦,我地不收証書,因為幼稚園生個個不會差太多,最主要我哋係睇個小朋友同家長係唔係真心喜歡学校為大前题,。
另外我去另外一D區的開放日,我問同樣問題,答案類同,即是叩門係比你見,但主要也是揀111的優先取錄。
我覺得唔係 1-1-1, 而叩門有得見, 只要小朋友醒目乖巧, 校長基本上都唔會理你係咪 1-1-1 啦. 除非兩個小朋友好接近, 先會睇下係咪 1-1-1 姐.

最怕係太多人叩門, 學校只見 1-1-1 概小朋友. 就算小朋友識飛都無用.

回覆:得15分,如自行誇區冇左62網111,你地會點取捨?

想請問15分選天佑機會大嗎?

subb 發表於 14-9-15 09:14
15分的好處是可以豁出去,反正15分是自在參與,梗係選間心水學校 !
...
Exactly true!

subb 發表於 14-9-19 16:05
62 區15分一定入到無什麼可以選呢, 除非D"寶" !

kenwong888 發表於 14-9-24 15:32
其實你的標準答案"Exactly true!", 不用引用我的帖子以了.....  
‹ 上一主題|下一主題