用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

破紀錄 [複製鏈接]

今年申請人數又破紀錄啦,祝大家好運!

0    0    0    0

mici 發表於 14-8-22 08:34
今年申請人數又破紀錄啦,祝大家好運!
2009年有近8萬個小朋友出生, 暫時學校收到約6400份申請. 有8% 當年出世小朋友都報左陳守仁.  小朋友揾學校的競爭越來越大.

引用:Quote:mici+發表於+14-8-22+08:34+今年申請

原帖由 2016fire 於 14-08-22 發表
2009年有近8萬個小朋友出生, 暫時學校收到約6400份申請. 有8% 當年出世小朋友都報左陳守仁.  小朋友揾學校 ...
去年多少?

引用:Quote:原帖由+2016fire+於+14-08-22+發表20

原帖由 Ehyclhphth 於 14-08-22 發表
去年多少?
自問自答。。。6337, from another thread

Ehyclhphth 發表於 14-8-22 19:28
自問自答。。。6337, from another thread
- 無記錯去年應該有6500報名, 因完左我還看過申請人數.

- 今年大約6600 個. 唔知係咪太多人報, 嚇怕左一些家長, 諗住都無機會就唔想報? 不過唔試就唔知. 去年幫亞女報名時, 知道前年有約5700人報名, 跟住14年入讀就有6500人報名. 都以為係陪跑, 點知過完一關又一關. 完成左我心目中的 mission impossible.

- 今日到學校的迎新日, 睇到P2~P4 共有9個插班新生.

引用:Quote:Ehyclhphth+發表於+14-8-22+19:28+自

原帖由 2016fire 於 14-08-23 發表
- 無記錯去年應該有6500報名, 因完左我還看過申請人數.

- 今年大約6600 個. 唔知係咪太多人報, 嚇怕左一 ...
舊年應該係有6300左右,其實報考人數唔好太多,老師同舊生可以冇咁辛苦
尋日我都返左學校喎,你小朋友咩班呀?

silvia_ng 發表於 14-8-24 08:01
舊年應該係有6300左右,其實報考人數唔好太多,老師同舊生可以冇咁辛苦
尋日我都返左學校喎,你小朋 ...
學校行政效率好高, 對佢地好有信心. 兩日可以見晒6600人.  
‹ 上一主題|下一主題