用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真簡介會
樓主: ssshk
go

崇真簡介會 [複製鏈接]

引用:課程實在太豐富,學生返學好充實,學校給予

原帖由 ivycheong 於 14-07-03 發表
課程實在太豐富,學生返學好充實,學校給予老師的鼓勵是超市現金卷$100,實在很人性化👍😍

...
超市現金卷是在簡介會內校長說的嗎?雖然對老師係有實際的推動力,但好似好功利,會以為教學只為錢,沒有心
其實崇真語境真的不錯,但我之前去的簡介會,校長太不懂sell, marketing 做得麻麻,其實可以演繹得好d,希望今年的簡介會有改善。

:wave:

回覆:崇真簡介會

有冇媽媽小朋友讀緊崇小?

happyapple 發表於 14-7-5 21:40
超市現金卷是在簡介會內校長說的嗎?雖然對老師係有實際的推動力,但好似好功利,會以為教學只為錢,沒有心 ...
我都去左2/7 簡介會。 簡介會反而令我對呢間乎學校多左好感呀!
同HAPPYAPPLE 感覺一樣,校長係唔太識SELL,不過可以感覺到學校係投放左好多資源去令學生有個好嘅學者環境。

70%係小學升中學, 無提過幼稚園升小學, 仲有中學只係banding 2B

引用:70%係小學升中學,+無提過幼稚園升小學,+仲

原帖由 nicoleleelee 於 14-07-07 發表
70%係小學升中學, 無提過幼稚園升小學, 仲有中學只係banding 2B
校長好似有講幼稚園升小%,因為我有留低聽問答但唔知有冇誤會左

引用:Quote:happyapple+發表於+14-7-5+21:40+超

原帖由 mrs.crown 於 14-07-07 發表
我都去左2/7 簡介會。 簡介會反而令我對呢間乎學校多左好感呀!
同HAPPYAPPLE 感覺一樣,校長係唔太識SELL ...
我有申請22/8簡介會,請問學校會點通知家長?

miffyc31 發表於 14-7-9 10:59
我有申請22/8簡介會,請問學校會點通知家長?
簡介會前兩二三日你上番個WEBSITE,CHECK番有無自己小朋友個名,有既你到時出席就可以

引用:Quote:miffyc31+發表於+14-7-9+10:59+我有

原帖由 chok0925 於 14-07-09 發表
簡介會前兩二三日你上番個WEBSITE,CHECK番有無自己小朋友個名,有既你到時出席就可以
...
Tks!

回覆:崇真簡介會

而且都唔點名,照入去聽都得

‹ 上一主題|下一主題