用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 M2 vs A Maths
樓主: son9698
go

M2 vs A Maths [複製鏈接]

引用:其實m2+係amath+同+pmath+既混合版,以前都

原帖由 waiwai1224 於 14-06-22 發表
其實m2 係amath 同 pmath 既混合版,以前都有好多人讀唔掂amath 同pmath 但唔drop係因為佢點都係一科,同對 ...
如果M2係 a maths同pure maths 混合版。咁M1係乜?

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

引用:Quote:PCCW2319+發表於+14-6-22+21:40+如果

原帖由 ryanhowh 於 14-06-22 發表
M1系a maths同 maths and stat 既混合版
即M1 有(1) ~ (4) + stat ,對嗎?

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

引用:+本帖最後由+siumiu2010+於+14-6-24+22:07+

原帖由 siumiu2010 於 14-06-24 發表

真係吾係人人都讀得惦M2, 我個仔果班由三十幾人drop剩9個 ...
drop 凈9個。我仔都係中5時覺得搞唔掂,要求出去補M2。補左知後就OK。

引用:回覆+son9698+的帖子 今年份M2比以往既略

原帖由 ryanhowh 於 14-06-25 發表
回覆 son9698 的帖子

今年份M2比以往既略淺,不過唔知你地知唔知,今年最大既問題都係好多科都大幅度轉for ...
我仔都係咁講。

引用:回覆+dubbies+的帖子 同意,+M2不但要飛快

原帖由 son9698 於 14-06-29 發表
回覆 dubbies 的帖子

同意, M2不但要飛快教, 而你讀得M2就suppose 你Core部份一定要掂,所以有飛書情况.
我仔學校講明(中4選科)時,係全級頭80名數學成績最好至可以揀讀M1,M2。 除非嗰80名有人唔揀,至會到80名以後既學生。剛問阿仔,佢嗰班(M2)有6~7個退左。其中有自動退修,有d係唔合格,被提議退修。而M1退修既人數比M2少。

引用:Quote:PCCW231發012表於+14-6-29+20:56+我

原帖由 黃巴士 於 14-07-20 發表
我仔校是級3O名數好才可揀m1,m2!
咁每班M1及M2都只有15人?

‹ 上一主題|下一主題