用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 據聞小李現在很亂,校長很差,是嗎?
go

據聞小李現在很亂,校長很差,是嗎? [複製鏈接]

回覆:據聞小李現在很亂,校長很差,是嗎?

每間學校都會有好同唔好之處,重要既係本身你心儀李小既原因係咩野?

(我對李小都有贊同及唔贊同之處)

引用:我只之校長上場後 轉番用+conerstone,+簡

原帖由 moondream3003 於 14-06-23 發表
我只之校長上場後
轉番用 conerstone, 簡直功德無量:iloveit, 如果下年轉番英數, 更感謝萬分。 今年小三 ...
上學期家長日有聽聞出年小四轉番英數,我擔心緊會跟唔上

引用:+本帖最後由+moondream3003+於+14-6-23+01:

原帖由 moondream3003 於 14-06-23 發表

回覆 superlover_mak 的帖子
我記得上學期見家長時,有位家長問過老師,老師亦有講話有呢回事!

引用:今天小三在學校做英文數,+看來終於回復了 +

今天小三在學校做英文數, 看來終於回復了
我仔有講,佢話有教圖形既英文,派書單既時候都會知

回覆:據聞小李現在很亂,校長很差,是嗎?

當初我揀李小,主要係因為學校主張閱讀同有好多課外活動。
我仔讀左3年,每日都書不離手,有時佢同我傾談既話題,會係課本以外既知識,我問佢係邊度得知,佢會答我係學校睇書睇返黎。學校係呢方面真係做得好好。
另外,因為學校有好多活動提供,令到小朋友接觸得到更多,令小朋友搵到自己既所長,我仔成日同我講學古箏,捉圍棋,仲有其他活動,佢好開心甘同我地分享佢捉圍棋捉成點,教我地點捉。
至於老師,我認識既每一位老師都好關心學校。佢地會主動同家長傾談學生既不足之處,希望學生可以改善。上年數學考試,呀仔0同6寫到好相似,老師打俾我同我講,老師們開會一致決定俾唔到分我個仔,雖然我睇唔到份卷,但老師主動同我傾呢個問題,等我知道個原因同問題出左係邊。我仔成日都會好開心分享佢同老師之間既事。上英文堂,老師會將課文變成劇本,要學生扮演唔同既角色,呀仔每日係屋企都佢拎劇本出黎讀,係屋企分演唔同角色俾我地睇。
我仔讀左3年,眼見佢每日都開開心心,呢樣係我想得到既野,亦證明我無揀錯李小。我只想同樓主分享我選擇李小既原因。希望樓主可以參考。

‹ 上一主題|下一主題