用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 14-15年讀PN, 想請教用家媽媽
go

14-15年讀PN, 想請教用家媽媽 [複製鏈接]

回覆:alpo1122 的帖子

我好少回覆,所以我不懂看住你的問題一面答一路寫,我區分開幾個答,請見諒!

1. 我小朋友是坐校車的,所以雖然放三點半,但三點就畎車了,至於有無托管就我估應該無

回覆:joyceleung518 的帖子

1. 仲有最早幾時返,你可以問下老師,不過平時就好准時開門既,不過太早開門,因為是由老師接入課室的

2. 我小朋友n 班上了半年,都唔見有課外活動喎,只有一次校運會咁

3. n班只是需買運動服,及萬白波鞋,不用換室內的,

4. 我現在小朋友都是n 班下午,有三個大人,下午好似有兩班,二十幾人一班到啦,

5. 小朋友主要英文,每日有中文及普通話,每星期老師有handbook 要簽,上面寫了都了什麼,每星期五就有一至兩張工作紙,都是貼下野咁,但到k1就開始多,另老師會用whatsapp 通知有什麼事要注意,老師也會打比你傾電話咁,有時又會sent下相比我看,現在學期尾又叫我比支手指比學校入關於佢平時上堂影既相,

6. 小學情況,我以我所知答,小學行傳統,程度深,因為我親戚個仔是讀喇沙,佢話佢朋友個女同級,聖若望英文仲深過喇沙一年喎,中學派位好,100%升英中,小班教學,小朋友純品,但個人覺得校舍細,及課外活動唔多囉

這間學校我以前都唔識,後來有一位媽媽讀緊,話好好,所以我報,到現在讀了半年,因我是插班的,有以下的感想,老師有愛心,連嬸嬸都知我個仔個名,學校教規矩都幾好好似小兒不肯吃生果,老師會想盡辦法,無一次都用唔同方法要佢吃,最終當然試到啦,此外,小兒鐘意返學,也學了識了一些中文字,如狗,奶,車,,…等學校會派返張卡比你溫,有時有一張張既卡比你唱下歌溫下咁-到目前為止我好滿意這間學校,雖然有好多負評價,我之前都好驚選錯,雖然名氣唔大,但我都會繼續讀這間學校,

但請有心理准備,這間學校的行政是有些亂,好似又話1415 k1無全日,之後又無端端有,等,另校車也要一早問定呀,因為不是每個地方也有得接!

問題應答晒,如你有問題再問,我可以較遲覆,因我不是成日上來看,但這幾日我會上下來看下你有無野問!

p.s. 如我有資料報錯,請家長們代為改錯,因我比較烏龍,謝謝!

回覆:furby123 的帖子

furby. 以我所知升中派位上年100%升英中,我好似在學校網看到,你是讀上午定下午架?邊個miss 教呀,k1你返唔返全日呀

我的是11年12月,所以上12月插班,其實本想他做大仔,但學校叫我試下考下,我咪試下囉,

回覆:coyrachel 的帖子

bad comment 我估是講10年轉校長事件,都是陳年事件來了!

‹ 上一主題|下一主題