用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 美語世界的年度盛事
go

美語世界的年度盛事 [複製鏈接]

用了迪迪尼教材兩年多,小朋友英文幾好,好滿意套教材。前幾天第一次帶小朋友睇佢地一年一度的音樂劇,結論是俾老公埋怨我晒錢晒時間。主角帶動不到氣氛,各演員唱功唔掂,唯一讚的服飾倒是合格。雖然有很多小朋友在台前開心地跳舞,但我老公話小朋友有得崩崩跳,總是開心。音樂劇中段,我小朋友已嚷着very boring, i want to go home......

唉!希望佢地提升下活動的質素,不要以為找幾個西人來演出就ok, 音樂劇除了排舞,故事和唱功也很重要。

我欣賞套教材的理念,在家用教材(input)+參加美語活動(output)......可惜活動方面質素每況愈下

0    0    0    0

無辦法啦,有時講同做始終係兩回事…

回覆:美語世界的年度盛事

其實上年同前年都好好睇, 以往係一小時, 有劇情, 好好.  今年拖到2小時, 太長了, 而且集中比小朋友跳舞, 冇以往咁好.

回覆:紫心蕃薯 的帖子

我們坐頭五六行左右,中間位,對正台中央,呢個位都感受不到氣氛,無話可說了。

回覆:choiman 的帖子

我不知套劇做了多久,捱了大約45分鐘便走了。但你提到多左時間俾小朋友跳舞,我想講讓小朋友跳舞的位置設在舞台和觀眾席之間的通道位,小朋友站在那裏,以他們的高度望向台,大都看不到台上做甚麼……都係果句,我是套教材用家,真心希望呢間公司提升活動的質素,不是求求其其。當日力排眾議,決定唔買二手,其中考慮的就是可以參加他們的美語活動。可惜,今次的美語嘉年華,實在太令人失望。

我總共看了3次,今次真係悶爆。可能我坐得比較前,覺得音響,唱功和服飾都可接受,與往年一樣。但今次個劇情真係唔多惦lor

引用:Quote:choiman+發表於+14-6-12+10:17+其實

‹ 上一主題|下一主題