用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人放棄左joyful?可否給我放棄的理由
go

有冇人放棄左joyful?可否給我放棄的理由 [複製鏈接]

1    0    0    0

Are you going to give up the offer?

回覆:有冇人放棄左joyful

Joyful有咩唔好? 其實我都仲唸緊,我有青衣宏福offer,k有學卷 但語境無joyful咁好,joyful遠d, 因為住青衣……去interview個時覺得老師d口音好好,似英國口音,又好nice,其實都好鐘意

有冇人可以share下joyful係點?

回覆:cusoon 的帖子

我地都放棄左Joyful am offer,因家住MOS,會讀威寶國際全日班。

回覆:Brian221 的帖子

引用:我地都放棄左Joyful+am+offer,因家住MOS,會

原帖由 Brian221 於 14-05-16 發表
我地都放棄左Joyful am offer,因家住MOS,會讀威寶國際全日班。
威寶間課室寫「let us counting」同「attentance list」,點解你會放棄joyful去威寶......

回覆:alittlerabbit 的帖子

1) 威寶有全日班,joyful冇,我地兩公婆都要返工,又冇老人家睇全,屋企姊姊又蠢又唔小心,俾佢睇住不如俾老師睇住,需然返全日會易病d,但自理能力都好d。
2)女女返左威寶playgroup成半年,課程豐富,老師又有愛心,亞女上完後學到好多嘢,自信心強左。
3) 如果返 Joyful就要坐校車,咁細個唔prefer。
4)Joyful喺7樓,雖然可以坐elevator,但感覺上有d唔方便。Touchwood走火警點算?
5)Joyful入面好焗,天井位夏天一定好熱,希望裡面係通風拉啦!
6)Joyful感覺上似學店,威寶似番間學校

No offense, Joyful喺bk/ek嘅comment都係好好,尤其係老師同學術上,
但個人prefer威寶多d,反正上年都出九龍塘讀k1。

如果幼稚園要搭lift上七樓,我就一定吾會讀。

我都係因為joyful係7樓商場所以give up咗

我in完未收到信已決定唔會讀,因為感覺呢間不是學校,似商業機構,補習班feel ,就算阿仔無offer 都唔考慮,加上我in 的時候是放學後,見到D小朋友不是太有禮貌,又唔會同老師拜拜,所以其實已經唔會考慮,純粹個人感覺!

回覆:immaculateheart 的帖子

可否分亨下你地又點解放棄offer呢?

回覆:afanafan 的帖子

請問你講既係荃灣定沙田?因荃灣既媽媽用家都指lee邊既分校各方面都好好wow,有D轉校原因都只不過係因為冇學卷

回覆:Brian221 的帖子

Relax.  If you've decided to go for another kg, just believe in yourself and keep moving forward.
There are both pros and cons of each school.  I like joyful but I would not say the other is not good though.

引用:我地都放棄左Joyful+am+offer,因家住MOS,會

原帖由 Brian221 於 14-05-16 發表
你當初開左個Joyful 揮手區喎⋯

突然跳船了

有冇收到我既pm 呢?EK有時send 唔到

其實係可以搭電梯ga bor . 都好方便啫~
我地give up 兩間九龍塘, 除左地點近, 最主要係阿女鐘意. 想問下最後版主揀左邊間?

回覆 yoviechong1 的帖子

馬鞍山

Give up左麗城分校offer,因為遠左,interview比我感覺麻麻,有負面相關集團報道,同埋心儀另一間多啲

引用:+

原帖由 immaculateheart 於 14-05-16 發表
joyful 真利害,兩三年間變咗好似間名校咁

‹ 上一主題|下一主題