用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有關york
樓主: Vlone778
go

有關york [複製鏈接]

回覆:siufung 的帖子

唔𨍭,本身返另一間n班,因為突然要𨍭,而且又唔係york返,寧願等下學年先入york

回覆:LITTLEGIRLSNOW 的帖子

Stafford 嗰檔白鴿籠來的,有K1學童升K2被焗轉到呢個校舍冇上訴,唔滿意可退學,博妳K2轉唔到身

回覆:sharons 的帖子

收PN時已講得好清楚係直升K1但唔保證一定係升國際班。

入學時已說明係邊個校舍上堂係學校安排,冇得選擇的。如果唔鍾意York有好多campus,可能年年唔同campus番學,禁就唔好讀York咯。Stanford個Campus, york已經有註冊York international pre-school,所以都係York  campus之一。

引用:Quote:原帖由+Winnie3q+於+14-02-18+發表Si

原帖由 bubuG 於 14-02-18 發表
認同
Agree x 3

引用:Quote:原帖由+bubuG+於+14-02-18+發表認同A

原帖由 Winnieluvkelvin 於 14-02-18 發表
Agree x 3
咁妳個學位係點“考“返來啫?分享吓吖,呢道好多人想入York PN 㗎,仲有點冇條件由主流轉返國際呢?都分享吓吖,樓主可能有用㗎

引用:入學時已說明係邊個校舍上堂係學校安排,冇

原帖由 TeriAnla 於 14-02-18 發表
入學時已說明係邊個校舍上堂係學校安排,冇得選擇的。如果唔鍾意York有好多campus,可能年年唔同campus番學 ...
咁又點解釋如肯轉校舍就可轉國際AM呢?等價交換?或是入學時又有白紙黑字寫明呢?願聞其詳!

引用:收PN時已講得好清楚係直升K1但唔保證一定係

收PN時已講得好清楚係直升K1但唔保證一定係升國際班。
仲有邊年入學的有講清楚,去年?今年?明年?邊到講?學校網頁?申請表?offer letter? 願聞其詳!

引用:Quote:原帖由+Winnie3q+於+14-02-18+發表Si

原帖由 bubuG 於 14-02-18 發表
認同
認同X2 ,問長問短然後借D意又踩下人哋間學校...

引用:Quote:原帖由+bubuG+於+14-02-18+發表認同

原帖由 strawberrymame 於 14-02-18 發表
認同X2 ,問長問短然後借D意又踩下人哋間學校...
唔洗踩人哋,我係用家,夠哂資格講!睇唔過眼出聲啫!唔係人人都賣花讚花香,揞住良心講嘢為一己利益的!我只講“見到“的事實!

唔好意思。請問邊度有講如肯轉校舍,就可以入讀國際AM?

回覆:TeriAnla 的帖子

知妳Admin 叻,亂歸亂但總唔會留手尾,囗講口賠嘛!最衰EK冇得上載錄音!係咪要吖?

引用:小兒也讀緊L2,+也是由pn升上去,+但我一早已

原帖由 cherryird 於 14-02-18 發表
小兒也讀緊L2, 也是由pn升上去, 但我一早已決定讀主流班, 因為班主任講過其實主流班和國際班無分別, 只係家 ...
我個人認為分別應該也不大,呢道只係重點批評York“營商手法“!

引用:唔好意思。請問邊度有講如肯轉校舍,就可以

唔好意思。請問邊度有講如肯轉校舍,就可以入讀國際AM?
我都未曾聽過喎,我都好想知呀~

囝囝係現屆PN生,2012年9月份申請入讀2013年度PN.面試前有去簡介會,校長係有說明唔保證上K1國際班,只係保證一定有K1學位。可以係主流或國際。如果你是用家,2013年11月份都有收到學校發出會為PN學生保留K1學額通告,和家長回覆選擇國際班定主流班。通告亦寫明K1國際班學額有限,學校會跟家長意願和小朋友校內評估安排入讀國際或主流班K1。

呢兩個星期,我只知道有媽咪嘅小朋友同囝囝一樣2012年申請2013年度PN時沒有PN offer, 只有2014年度K1 offer. 學校call佢地話姊妹學校stanford有K1學位,問有冇興趣插班K1.佢地都係2011年出生的大B,已經滿3歲。如果佢地願意的話,可以為佢地小朋友安排9月轉番York 國際AM. 由於呢批小朋友大部分已經係其他幼兒園讀緊PN,相信唔會太多人有興趣呢個安排。呢個我只係聽番嚟,因為囝囝已經讀緊PN, 亦有K1國際班offer, 所以詳情不太清楚。

引用:囝囝係現屆PN生,2012年9月份申請入讀2013

囝囝係現屆PN生,2012年9月份申請入讀2013年度PN.面試前有去簡介會,校長係有說明唔保證上K1國際班,只係保 ...
既然2013年11月時已分班,咁9月份比Stafford 的國際AM位喺邊到來的?

引用:Quote:原帖由+strawberrymame+於+14-02-18+

原帖由 sharons 於 14-02-18 發表
唔洗踩人哋,我係用家,夠哂資格講!睇唔過眼出聲啫!唔係人人都賣花讚花香,揞住良心講嘢為一己利益的!我 ...
哦.……原來係用家,咁梗係有資格講啦! 咁你都幾奇怪喎, 喺我之前個'York分享'post問我咁多問題, 有學校唔問走嚟問我, 又問師資又講責任, 我諗學校要將每一位老師嘅cert.俾番個copy你, 唔係! 應該要正本, 唔係又話作徦! 人哋滿意間學校就話賣花讚花香, 揞住良心為一己利益!? 我真係唔知呢D係乜嘢道理

cherryird 發表於 14-2-18 17:18
小兒也讀緊L2, 也是由pn升上去, 但我一早已決定讀主流班, 因為班主任講過其實主流班和國際班無分別, 只係家 ...

請教一下,點解覺得主流班仲好?Thx!

引用:Quote:cherryird+發表於+14-2-18+17:18+小

‹ 上一主題|下一主題