用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 嚴寒下的 leadership camp
go

嚴寒下的 leadership camp [複製鏈接]

幸運Or 不幸地,仔仔參加了這3天leadership camp, 碰巧這3天凍到飛起,阿仔話下午到沙灘玩,手腳都凍哂,又沒有幫他準備很多禦寒衣物,真的是有點擔心。

0    0    0    0

heidikl 發表於 14-2-11 20:02
幸運Or 不幸地,仔仔參加了這3天leadership camp, 碰巧這3天凍到飛起,阿仔話下午到沙灘玩,手腳都凍哂,又 ...
Leadership camp 要有磨鍊才好. 剩係飲飲食食學唔到野.

heidikl 發表於 14-2-11 20:02
幸運Or 不幸地,仔仔參加了這3天leadership camp, 碰巧這3天凍到飛起,阿仔話下午到沙灘玩,手腳都凍哂,又 ...
哈哈, 我仔尋晚都有話我知, 話玩完沙隻手冇知覺 不過呢次都係好難忘, 事關佢學識咁凍去玩沙既滋味! 我仔第一晚只係著左件superwarm 打底, 一件羽絨咋! 係我極力要求下, 佢尋日先著多件衫, 佢話唔凍喎! 可能有得玩就連呀媽姓乜都唔記得

回覆:silvia_ng 的帖子

看到他平安回來就放心了。其實很多年的冬天他都有去旅行的。我哋試過瞓機場、零下20度;去年跟學校到台灣觀星,他還有高山反應。雖然是希望給他磨練,但作為母親,每一次都是擔心及肉赤的
不過對學校是百分百信任的,多謝照顧他的老師、camp內的導師和所有同學仔。

請問被選入leadership camp的criteria是什麼? prefect? 或是全級考頭幾位?

可以分享一下嗎?? 謝謝.

引用:請問被選入leadership+camp的criteria是什

原帖由 jesseyeeyee 於 14-02-20 發表
請問被選入leadership camp的criteria是什麼? prefect? 或是全級考頭幾位?

可以分享一下嗎?? 謝謝. ...
我都唔知喎,我只知四年級時,有份enrollment form, 比小朋友自己填,之後interview.
今年我仔五年級,因為佢係student ambassador, 所以免interview有得入去。

jesseyeeyee  ths for your sharing ^__^  發表於 14-2-25 12:19

回覆:jesseyeeyee 的帖子

2年前,是所有4年級以上就可以報的。可能越來越多人報,今年是要提名的。其實只要小朋友活躍,多參與不同活動,學校是會給予很多機會給不同的小朋友,我相信學業成績不是一個重要的criteria.

jesseyeeyee  ths for your sharing ^__^  發表於 14-2-25 12:19

校網有相睇啦!
‹ 上一主題|下一主題