用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 見油麻地精神科
go

[過動] 見油麻地精神科 [複製鏈接]

試下謮醫生唔好close file, 最多一年後再見一次,睇下小學讀成點。
for every one criticism, three positives must be given.

wan_sosin 發表於 14-3-4 23:21
今日見了CP,初步覺得踩界!但因為仲係幼稚園,個環境不足以反映個情況,要等上小學再返去!只要有跟進就好!

...

加油!最好觀察小一整個上學期才作判斷,甚至小一整年。因為剛上小學老師會較包容,學習內容較淺,對小朋友要求不太高。我大囝小二下學期才評估,當時CP和另一位EP朋友都說那個年紀評估出來的結果相當可信,因為個別差異已收窄,囝囝的表現反映出與同齡小朋友有明顯差矩。
for every one criticism, three positives must be given.

wan_sosin 發表於 14-3-5 23:21
CP已提出約11月!都唔到我選擇!可能個CP都唔想我哋要等太耐,佢話雖然現時踩界,但而家都話要及早析別!我相信 ...
11月再睇都好呀。

wan_sosin  是的!  發表於 14-3-6 22:58
‹ 上一主題|下一主題