用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英普幼稚園vs二線龍校,點揀?
樓主: siu-don-edu
go

英普幼稚園vs二線龍校,點揀? [複製鏈接]

回覆:英普幼稚園vs二線龍校,點揀

如何您信小學排行榜,聖三一堂全港只排210, 將軍澳區的馮晴,將天,真道,陸慶濤,優才,將官小,宣基,王余家潔 也排得比聖三一堂前

Hi,可唔可以pm個排行俾我?

引用:Hi,可唔可以pm個排行俾我? +

原帖由 siu-don-edu 於 14-01-02 發表
Hi,可唔可以pm個排行俾我?
買書睇,無得download

如果屋企附近的小學仲好D,點解要山長水遠去找一間可能仲普通少少的小學來backup

thx

siu-don-edu 發表於 14-1-3 07:19
thx
Greenville 英普, 唔一定對考小一有優勢. 始終大多數小一面試都主要以廣東話為主要語言.
而且學費一D都唔平, 貴過九龍塘KV, 同SC差唔多, 唔係咁值
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:siu-don-edu 的帖子

小學九龍城校網對升中有幫助!

引用:如果屋企附近的小學仲好D,點解要山長水遠去

原帖由 alanyeungsl2011 於 14-01-02 發表
如果屋企附近的小學仲好D,點解要山長水遠去找一間可能仲普通少少的小學來backup

...
agree

我舊年放棄了聖三一曾肇辦了另一間,雖然已註冊、買曬校服書包、登記了校車等...其實聖曾的校長老師比我感覺十分有經驗和熱誠,是一間好學校!.

‹ 上一主題|下一主題