用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Giffgaff card
樓主: andreach
go

Giffgaff card [複製鏈接]

wloi 發表於 15-6-27 23:51
其實 guardian 公司通常都會幫手開通小朋友張 電話 card .去到一定有電話 sim card用,.點解你地咁苦惱?
...

其實買定真係方便好多
落機唔想到時仲花時間整電話卡嘅野
上yahoo search giffgaff就有
最緊要囝囝打番黎, 安心好多

回覆:Giffgaff card

睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,嗰位賣家, 見佢有其他咭賣,咁啱要歐遊,買張外遊數據咭試吓先,如果OK,遲D再出張Giffgaff。
上星期四入數,星期一都未有收到,星期二朝問佢,佢話星期五已寄出,叫我等吓。
星期二冇,今日星期三都冇,再問佢,佢叫我再等吓喎。
我過兩日出發,如果冇,我就出街外買...
問佢如果個客收唔到咭,會點做?
成三個鐘都唔覆!但其間見佢有online ... 揾第二部機試試問佢嘢,佢又覆。
遇着個不負責任的賣家,兩佰零蚊,當跌咗...
留多個言比佢,話佢知,你唔反應,我當我唔好彩,遇到賊。
點知佢即時反應,問我: "你聽日趕住去死?"

大家諗過,是否值得幇襯。

引用:睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,

原帖由 bigbrother 於 15-07-08 發表
睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,嗰位賣家, 見佢有其他咭賣,咁啱要歐遊,買張外遊數據咭試吓先, ...
咁衰仲打算幫襯佢3張!咁我都係去到UK先買好d! 有時上網買野就是驚遇到呢d

醒目開學勳章

引用:其實+guardian+公司通常都會幫手開通小朋友

原帖由 wloi 於 15-06-27 發表
其實 guardian 公司通常都會幫手開通小朋友張 電話 card .去到一定有電話 sim card用,.點解你地咁苦惱?
...
我個 guardian 都係會幫手,一早寄左 2張 giffgaff card 比我,叫我出發前開通,去到UK 即可用

醒目開學勳章

引用:睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,

原帖由 bigbrother 於 15-07-08 發表
睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,嗰位賣家, 見佢有其他咭賣,咁啱要歐遊,買張外遊數據咭試吓先, ...
你個賣家又會咁衰架 我之前都買左張歐洲咭,好彩冇遇到衰人咋

bigbrother 樓上個帖,我估應該都係個位賣家出的,佢一見有人講電話card就會用唔同身份現身。
我上年幫襯過佢,佢又無講清楚要買goofy bag亦無幫我買到 (我估佢忘記左),結果我女到倫敦一日到就用晒 ....我女第一次一個人出門去倫敦,我又無想過要 top up ...去 giffgaff 個網研究完,又發覺要英國登記的 card 先 top up 到。折騰左一排先識去買voucher top up。就係因為咁樣,我宜家好熟 giffgaff 的運作,最後就叫 giff gaff 寄左一堆sim card 去我女宿舍帶返香港。

之後我女話佢在英國讀書的朋友同佢講,點解唔就咁在行李區的販賣機買張 3 sim ...即插即用,一個月無限data。

我guardian 都比左張 giffgaff sim card 我。

wing530 發表於 15-7-9 00:37
我個 guardian 都係會幫手,一早寄左 2張 giffgaff card 比我,叫我出發前開通,去到UK 即可用

...
記得activate 完買 goofy bag,唔係好快用晒d錢。

引用:Quote:原帖由+bigbrother+於+15-07-08+發表

原帖由 Umi 於 15-07-09 發表
咁衰仲打算幫襯佢3張!咁我都係去到UK先買好d! 有時上網買野就是驚遇到呢 ...
我嬲到訓唔着。再瞭解吓giffgaff, 原來賣家都幾好賺吓..., 除咗出咭賺你錢,喺呢度搵食,大家每月top up, 佢又可以再賺 ... 比好D服務出來,呢D錢抵比你賺,問你可以用HK 信用卡 top up 得唔得,夠膽死答人第二個月就可以 ...

又真係幾好䁠。
我講講自己開card的方法。

開account時要入一個英國地址。我打左guardian個地址。

到俾銭時,uk hsbc張debit card唔用得,因為登記地址係香港地址。要用uk hsbc credit card入錢。

無開英國户口,就去到英國買voucher入銭。

如果小朋友自己去開學,我估眅賣機到買張3sim係最簡單,之後每個月買voucher top up 就得。

誠哥的威力,倫敦地鐵內,陸續用到3通話。

引用:+本帖最後由+wloi+於+15-7-9+01:28+編輯+\

原帖由 wloi 於 15-07-09 發表

bigbrother 樓上個帖,我估應該都係個位賣家出的,佢一見有人講 ...
真係好多分身,本帖中被人ban咗嗰個"肥林2"都在各大旅遊及升學論壇大力推介上Y記揾佢出咭...

引用:+本帖最後由+wloi+於+15-7-9+09:06+編輯+\

又真係幾好䁠。
UK機場部「3」自動販賣機係iphone6都岩用

Umi 發表於 15-7-9 10:17
UK機場部「3」自動販賣機係iphone6都岩用
Yes, the sim card is in multi size sim, big sim, micro sim and nano sim.   

引用:Quote:Umi+發表於+15-7-9+10:17+UK機場部「

Yes, the sim card is in multi size sim, big sim, micro sim and nano sim.
Thanks you iphone 5 & 6 係咪揀nano card先岩?

醒目開學勳章

引用:Quote:wing530+發表於+15-7-9+00:37+我個+g

記得activate 完買 goofy bag,唔係好快用晒d錢。
咩係 goofy bag 呀?增值包嗎?

引用:Quote:原帖由+wloi+於+15-07-09+發表記得ac

原帖由 wing530 於 15-07-09 發表
咩係 goofy bag 呀?增值包嗎?
Goodybags = 増值包

Umi 發表於 15-7-9 15:33
Thanks you iphone 5 & 6 係咪揀nano card先岩?
你張 sim card ....me 到最細 就係 nano sim ...其實香港買儲值電話 sim card 都係三款有齊,自己 me要個隻。

回覆 bigbrother 的帖子

服务态度勁差,下次肯定無人幫親啦!本来我都打算經他訂,依家唔洗啦

回覆 wloi 的帖子

我都未買,咁講即係在機場售賣機買係最方便?

Sheep006 發表於 15-7-9 18:10
回覆 wloi 的帖子

我都未買,咁講即係在機場售賣機買係最方便?

其實真係睇你有幾急要用電話。橫掂都要等行李,可以在行李區買左先。如果我無記錯,除左 3,仲有其他公司的 pay as you go sim card 買,不過真係唔記得仲有邊間。
出左禁區都有地方賣 ( 我係 terminal 3落機,唔清楚其他 terminal)。我自己就在販賣機買。
網上找到個 vending machine 的相

Sheep006  唔該嗮  發表於 15-7-9 21:47

引用:回覆+bigbrother+的帖子 服务态度勁差,下

原帖由 Sheep006 於 15-07-09 發表
回覆 bigbrother 的帖子

服务态度勁差,下次肯定無人幫親啦!本来我都打算經他訂,依家唔洗啦
今時今日,可以做網購做到咁嘅服務,我完全冇諗過會比我遇到。坦白講,我冇覺得呢位仁兄有心行騙,但個客收唔到貨,你總要關心一下,交代一下吧,問個客係咪趕住去死?呢個服務態度,我自己冇可能接受。亦唔明白佢點解咁低智,做網上生意,做壞自己口卑。

大家要揾佢訂貨,請自行承擔郵寄風險。

BTW, 似乎唔買Giffgaff都唔太可惜,其他網友亦提供了更好的選擇。

PS: 今日為止,仍未收到咭,我亦唔諗住再同呢位仁兄溝通,祝佢榮華富貴!

‹ 上一主題|下一主題