用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Km, 劍鳴,浸幼和York 都有offer, 大家点選擇? ...
go

Km, 劍鳴,浸幼和York 都有offer, 大家点選擇? [複製鏈接]

引用:Quote:BethMum+發表於+13-12-22+16:51+如果

原帖由 s.kudo 於 13-12-22 發表
小女今年都有 KM offer, 如果唔係走甘多老師, KM 必定係首選, 現在慶幸還有另外兩間 offer, 睇依家情況就算 ...
KM走好多老師消息從何來?
老師自己講? 學校公佈? 邊級? 教邊科?
我小朋友同我朋友嗰班d家長都未有聽聞喎。

引用:Quote:BethMum+發表於+13-12-22+16:51+如果

原帖由 s.kudo 於 13-12-22 發表
小女今年都有 KM offer, 如果唔係走甘多老師, KM 必定係首選, 現在慶幸還有另外兩間 offer, 睇依家情況就算 ...
"讀完三年後要靠大抽獎"......請問有邊間學校保證唔洗大抽獎?等我個細b參詳吓先。

我見km個升學list都有部份係津校黎喎,有可能係大抽獎入架。會唔會你一開始就落錯場?

坦白講, 我選km係希望小朋友打好個底上小學,功課上可獨立應付我已滿足。至於入到咩小學, 我唔會完全倚賴學校的。

引用:Quote:原帖由+fabei+於+13-12-22+發表hi+lo

原帖由 lovebb2 於 13-12-22 發表
我小朋友現k1, 非常得閒。聽km家長講,k2k3開始忙。
我今日從朋友手上見過km聖誕後K2做評估的內容。 對我來說, 堅深!

引用:+本帖最後由+小曳人+於+13-12-23+12:07+編

原帖由 小曳人 於 13-12-23 發表
我地今年先join N班, 所以唔識比較師資等等, 亦唔知邊位新邊位舊。但我小朋友班嗰兩位NET同本地班主任都十分好!
如果其他學校都target劍鳴老師, 我地應該覺得高興丫。
新入的老師可能只是無劍鳴經驗,但是否等於無師資?! 學校已有既定課程, 現在讀的只是幼稚園, 只要老師用心教學對小朋友, 對我來說已足夠。

‹ 上一主題|下一主題