用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村,美孚佳寶,美孚宣美都肯收,邊個好? ...
樓主: hkmaylee
go

又一村,美孚佳寶,美孚宣美都肯收,邊個好? [複製鏈接]

回覆:又一村,美孚佳寶,美孚宣美都肯收,邊個好?

上次問校車資料,佢地話以往美孚有幾個上車點,通常係8點到上車,8點半返到學校。不過今年就要睇註册情況而定!

我都好鍾意又一村,環境好,老師都好好。學券學校服務好似酒店式,那天面試完第一次令我驚訝,全體員工出來排兩行送面試的人走,好壯觀。
超鍾意又一村

又一村 twins also, from Mei Foo

回覆 WongYvonne 的帖子

見咁多人話係twins,數一數,原來美孚有5對 2011 twins呢 ( hkmaylee, WongYvonne, subefish, tingting-baby, NY111),如一齊坐校車都好好笑,五對twins,不過唔知大家決定成點。

WongYvonne,
我有佳寶am offer,但沒有留位了,現在一心諗住讀又一村,放了兩個位出來,你是否有佳寶am就唔揀又一村呢?

引用:回覆+WongYvonne+的帖子 見咁多人話係twin

原帖由 NY111 於 13-11-26 發表

見咁多人話係twins,數一數,原來美孚有5對 2011 twins呢 ( hkmaylee, WongYvonne ...
一定好開心,你們的是twins girl / twins boy?

回覆 tingting-baby 的帖子

我是龍鳳b啊!

引用:回覆+tingting-baby+的帖子 我是龍鳳b啊!

我是龍鳳b啊!
\*_

美孚大約有兩到三個點上落車, 我女現在K1, 蘭秀道係其中一個點, 早上8:20-8:25AM左右上車, 應該係尾站, 直達又一村學校, 所以唔駛擔心要太早起床

回覆 Charis_mummy 的帖子

多謝你回覆,聽完你講,安心好多。

囡囡在又一村讀得開心嗎?
其實我地都好多爭扎,都唔知揀可以自己接送就在附近的學校好,還是環境較佳的又一村好,我美孚同海麗邨的4間幼稚園都收,全部放棄了,希望沒揀錯。

引用:回覆+tingting-baby+的帖子 我是龍鳳b啊!

我是龍鳳b啊!
Same, feb 2011 bbs

回覆 NY111 的帖子

我女讀得好開心, 真係無選擇錯.  一班約30人, 每班有3位老師, 約1 : 10... 不錯的安排, 老師好盡責, 經常update 小朋友喺學校情況, 開學到現在, 我和女女都非常滿意 !

3,4歲人仔, 只希望佢喺一個開心既環境下接受教育, 課程深度適中, 每天都有一至兩樣功課, 我個女超鍾意做學校D功課, 沒有比較, 不知其他幼稚園的課程是否超深, 但本人覺得又一村課程暫已足夠

引用:回覆+WongYvonne+的帖子 見咁多人話係twin

見咁多人話係twins,數一數,原來美孚有5對 2011 twins呢 ( hkmaylee, WongYvonne ...
請計埋我!!

美孚孖女,留左又一村pm , 寫左信想轉上午班,希望轉到……

六對孖b 一齊返學好得意!
校巴嬸嬸實頭都痕

有12個人我地冇校巴都可以自組保母車!

回覆:ccmama2011 的帖子

真係好多孖喎,係咪全部去又一邨? 咁呢間學校有咩野吸引咁多孖bb 呢?

回覆:monkichiii 的帖子

我既意思係,我知佢點解吸引,但六對孖b 美孚喎!! 即使唔係最後入哂,都in 同一間喎

引用:真係好多孖喎,係咪全部去又一邨?+咁呢間學

原帖由 monkichiii 於 13-11-27 發表
真係好多孖喎,係咪全部去又一邨? 咁呢間學校有咩野吸引咁多孖bb 呢?
應該只係咁橋

回覆:ccmama2011 的帖子

可能係呢間學校多位可以收多D孖B
‹ 上一主題|下一主題