用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區
樓主: Rabe1013
go

2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區   [複製鏈接]

仔仔6月Bpm OFFER

多謝mammyleung, 一定支持

interview 完時, 老師俾咗張遊戲小朋友, 唔知大家今個sunday 會唔會學校既open day

我去呀, 玩完仲可以去公龍公園, 阿仔一定放晒電....

㑹参與好似係小荳牙,不過等返學先知

嘉年華係咪明年?

我個仔都兩嵗多d,德信小師兄好耐心教阿仔點玩(其實阿仔只係掛住玩架車),跟住玩波波,佢地見阿仔仲係小B,幫佢一齊贏!跟住我問老公,覺得D小朋友點,佢話佢地衣著都好樸素,講野對答有禮貌又唔怯場,都幾乖(男校出生睇返男校生)都希望阿仔係到成長

其實佢小學係一間津貼學校,同其他津校無分別,都係有自行收生(即係計分制)--大抽獎--叩門;如學生讀德幼就優先考慮
佢唔係龍校,所以唔會100%直升
我自己就喜歡佢既校風,教育理念以小孩自理,著重德行(因小朋友通常都聽老師話)又有學卷,課程適中;如果要深既就要讀私校,因課程唔由政府control
呢D都係個人意見,希望大家揾到啱自己小朋友既學校

聽日先放到假去交, 應該有人放個位出黎, waiting mama 都唔洗太擔心

我係黃埔要搭校車,唔係咁恐怖啩,有D擔心!

請問大家註冊後幾時交學費, 因為爸爸去註冊, 唔記得晒d日子....我又心急想知.....
仔仔讀pm 班, 住黃埔, 要搭校車, 如果唔搭婆婆日日搭車都好辛苦....但d校車ee態度好似唔多得......煩惱中

唔該晒elainetong616
唔怪得咁多pm offer 原來老師話有兩班上午班, 三班下班
請問大家知唔知個教學模式係咩活動教學, 係咪無手冊, 要小朋友自己記得...
‹ 上一主題|下一主題