用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最難 interview. . .
樓主: C-Line1127
go

最難 interview. . .   [複製鏈接]

引用:Quote:jaycee_mami+發表於+13-11-15+08:29+

原帖由 volar 於 13-11-15 發表
無錯,對讀過兩歲N班的小朋友來說,唔算難,
但留意interview時間係11月(唔係學期尾),
即返咗學只不過3個 ...
要平時自己教,我小朋友2歲己識A-Z, 顏色,1-10,形狀等....
但有時面試要天時,地利,人和,小朋友識都未必答你。

Interview真係要睇佢地心情.....心情唔好乜都假....

回復 jennifer_li 的帖子

係咪金巴倫呀?呢間學校好唔好嘎?小學派位如何?

引用:Quote:原帖由+藍藍媽+於+13-11-09+發表我諗

原帖由 ronlui 於 13-11-09 發表
St.Cat 我又覺得ok 喎,佢係考專注力,視覺,聽覺,小肌肉,思考力,聽指令,日常知識,唱歌仔…等等,都好 ...
agreed!

回復 fixedstar99 的帖子

係吖. 哩間學校同之前讀開的國際學校相比英文就差咗D,但我諗local 幼稚園應該都係咁,少咗英文;讀咗幾個月感覺都OK,我判斷一間幼稚園好唔好最主要係睇個老師有冇愛心,小朋友是否鍾意佢,同埋最緊要亞仔鍾意返,咁就OK啦.

初時選哩間學校係見坊間話功課量少,同埋見到校舍好大,小班教學,讀落覺得OK,但功課都幾多,日日都有.....K1仲有測驗.....上年同今年小學派位都唔錯,但派位有時同間學校冇直接關係~~

引用:Quote:原帖由+藍藍媽+於+13-11-09+發表我諗

原帖由 ronlui 於 13-11-09 發表
St.Cat 我又覺得ok 喎,佢係考專注力,視覺,聽覺,小肌肉,思考力,聽指令,日常知識,唱歌仔…等等,都好 ...
勁同意

‹ 上一主題|下一主題