用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 分派 am 或 pm
go

分派 am 或 pm [複製鏈接]

0    0    0    0

引用:我發覺宜家好多幼稚園,問如果am冇位會否選

原帖由 chi99 於 13-11-05 發表
我發覺宜家好多幼稚園,問如果am冇位會否選擇pm,當你一揀咗依個選擇,佢一派就派咗啲pm班畀你先,無論面試 ...
我都覺得有咁嘅可能

回覆:chi99 的帖子

咁係咪每間問你會唔會考慮pm時,所有都會有offer?但只是pm呢?那其實你有一間offer後,所有問你會唔會考慮,你都say no ,除非真係好多人爭嘅,而你又好想入嘅,就先話會考慮!

回覆:Moon1437 的帖子

總之係甘,我之前就死話要上午啦!!我又係答無所謂既!!

回覆:分派 am 或 pm

但係個心又驚,答只要am就連個offer都冇埋

都好難講ka, 我又會諗如果你話唔考慮, 可能只會係waiting list, 連pm都無。你敢唔敢搏.....

引用:咁係咪每間問你會唔會考慮pm時,所有都會有

Not all schools are like this ge I think. The interviewing teacher of Creative Primary School's KG asked if we would consider PM offer and we said yes (AM is our preference), but eventually they gave us K1 AM offer!  My bb is a small B, Nov 2011.

回覆:分派 am 或 pm

I agree, 我舊年 in 啓思 pn 老師都有問 am full 哂 pm 會唔會考慮,我話冇問題,終於都有 an offer

引用:咁係咪每間問你會唔會考慮pm時,所有都會有

原帖由 Moon1437 於 13-11-05 發表
咁係咪每間問你會唔會考慮pm時,所有都會有offer?但只是pm呢?那其實你有一間offer後,所有問你會唔會考慮 ...
我就係甘,因為原校有得直升am,所以所有學校問我pm會唔會考慮,我即時say no,而距地比既幾乎都係am我,只有一間pm,當然,我放棄pm讀am,所以,我覺得會有關係,但可能你唔係甘答,可能pm都無,得waiting呢?看你博唔博啦

唔係呀
學校都有問我但都係AM OFFER

chi99 發表於 13-11-5 07:22
我發覺宜家好多幼稚園,問如果am冇位會否選擇pm,當你一揀咗依個選擇,佢一派就派咗啲pm班畀你先,無論面試 ...
我係答一定要am的,8間全軍覆沒連後補生都冇的一個家長,我剛好在想個個都有offer或後補生機會,係我一間都冇,會否因為我選了上午班,下午班不考慮的原因

其實係一定要話 ok 的,寧願收咗再寫信轉 am, 而家競爭激列, 學校會盡量揀啲 easy mom!

我次次都答PM都可以 ,
如果你話一定唔考慮PM , 佢連位都唔會比你嫁 ... 因為比你都唔會讀PM丫嘛 .. 仲比你做咩 ....

醒目開學勳章 貢獻勳章

幾年前,我對大仔好有信心,填表已經表明報am班,但部份學校面見時再問,老公帶仔,答咗會考慮,最終全部am offer
舊年到細仔喇,無乜信心,報名已經tick埋pm班,最終有offer嘅只係pm

所以,結論係睇表現!你答唔考慮嘅話,就連pm都無!
恐龍家

其實九成人都揀AM班唔揀PM班 ...
一定無可能滿足哂個個AM啦 ..
你唔揀PM , 當然連位都唔比你 ...

回覆:chi99 的帖子

前幾日帶小朋友去救世軍幼稚園面試,校長講明上下午班係抽籤。

其實pm 都冇咩唔好, 通常師生比例高些同埋冬天不用太早起床, 因為我大仔以前是sc 的, k2一定是pm, k3一定是am, 2樣有比較之後的感覺.

我都係答pm都可以,結果一間俾am, 一間俾pm, 真係間間唔同
‹ 上一主題|下一主題