用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天主教海星幼稚園
go

天主教海星幼稚園 [複製鏈接]

剛剛星期六in左, 想特登讚下佢地d老師真係超級有愛心, 對小朋友好好耐性, 又特登有over 30 分鐘好仔細介紹佢地既教學方法同埋上堂流情, 特別係教小朋友自理方面做左好多功夫, 真係令我另眼相看!

希望囡囡入到啦!
   0    0    0    0

回復 Cupcakedream 的帖子

HIHI, 我都係星期六in呀! 我老公都幾鐘意呢間

想問問你地有無覺得佢無咩interview 過, 只係俾D玩具, 無咩嘢問...

TingKU 發表於 13-11-4 11:17
想問問你地有無覺得佢無咩interview 過, 只係俾D玩具, 無咩嘢問...
係呀, 無考小朋友咩技能, 只是好似閒聊咁, 傾下計咁

回復 TingKU 的帖子

我都有去, 老師只係問小朋友鐘意玩咩玩具, 同小朋友只係傾咗幾句, 反而同我傾多 ,因為我係大仔, 仲問我如果有位插唔插班, 我話有就讀, 個老師仲特登出去搵返我份表寫清楚話兩歲就讀。

其實係咪有去interview都收呢?

我見佢地位唔多, 我諗收唔晒咁多小朋友?

成個interview過程好feel到佢地真係想了解你小朋友多過test佢地識幾多野, 完全無壓力, 比起其他pn interview, 對老師既熱誠真係有啲感動!

回復 TingKU 的帖子

校長同我c6講, 佢地都收到超過學額幾十份申請, 同埋收緊插班, 所以未必收得晒, 但如果有啲大仔去插班既, 就有可能收得晒, 呢間學校有個好處-,佢肯收細b  ,仲特登開一班細b班, 分開教, 細b班人數少啲, 咁就可以多啲時間分配俾每一個小朋友, 呢樣係名校唔會諗亦唔會做既, 雖然我個係大仔, 無呢個問題, 但都好欣賞佢。

睇嚟佢間學校真係好好, 希望有offer啦~~

其實衣間真係唔錯家 (衣家呀囝讀緊)

回覆:天主教海星幼稚園

收到Offer既媽媽交左留位費未?我仔仔出年全日N班

我交左留位費, am 班
‹ 上一主題|下一主題