用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲
go

報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲 [複製鏈接]

未有offer前…係咁報……30,30,30咁比…有offer 之後又話講back-up …600,600咁比……个个媽媽都想仔女讀最好……無計!!呻完

1    0    0    0

回覆:ferrymama 的帖子

其實由有咗嗰一刻都開始呢個燒銀紙遊戲

流浪貓  完全認同  發表於 13-11-10 11:12
pandey    發表於 13-11-5 10:27
darichie  一矢中的!wakakakkaka  發表於 13-11-4 18:49
Chilical  agree  發表於 13-11-4 14:09

引用:其實由有咗嗰一刻都開始呢個燒銀紙遊戲 +

原帖由 skyline7471 於 13-11-03 發表
其實由有咗嗰一刻都開始呢個燒銀紙遊戲
不能認同更多

回復 ferrymama 的帖子

我都只俾咗幾間$30, 有咗第一個offer之後, 好多間都冇去面試, 除非好近屋企.

回覆:報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲

我都想有得600,600咁俾

回覆:報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲

最慘既處境會係每一个offer 都比你之前比左留位費既好少少……又未到你既first choice …咁係最大獲既……雖然係好令人鼓舞……但都令人好窮:;pppp:

回復 ferrymama 的帖子

very correct!

can't agree more! 所以好認同之前有媽媽話其實入waiting list都唔係壞事,到3-4月大把人放位,唔需要浪費留位費

引用:未有offer前…係咁報……30,30,30咁比…有o

原帖由 ferrymama 於 13-11-03 發表
未有offer前…係咁報……30,30,30咁比…有offer 之後又話講back-up …600,600咁比……个个媽媽都想仔女讀最 ...
讀無學券的更加燒銀紙……

引用:未有offer前…係咁報……30,30,30咁比…有o

未有offer前…係咁報……30,30,30咁比…有offer 之後又話講back-up …600,600咁比……个个媽媽都想仔女讀最 ...
錢事小,減壽事大

引用:Quote:原帖由+ferrymama+於+13-11-03+發表

原帖由 doggy2013 於 13-11-04 發表
錢事小,減壽事大
X2:;pppp:

$30 $30咁俾我又唔介意,我覺得每次去面試都係一次學習,當去playgroup或者報名參加面試班都唔止呢個數。
至於$600 $600咁俾,有得揀學校係一件幸福的事!

引用:最慘既處境會係每一个offer+都比你之前比左

最慘既處境會係每一个offer 都比你之前比左留位費既好少少……又未到你既first choice …咁係最大獲既…… ...
太同意了!

回復 cheung2000 的帖子

都係,當然想有offer啦,但唔係最心儀的但又要比錢留位,真係比大心細,有間我之前都無報,見d人都有offer, 諗如比pm我又唔近係咪都比錢呢? 我之後有報waiting, 到時再算

回覆:skyline7471 的帖子

Agreed no more

比錢霸住幾個位,最後又唔入學,唔係咁好囉,直接左哋。不喜勿插

回覆:iamverysleepy 的帖子

開始深深感受到...開始第1 間30/600了...

因為細B, 唔係間間可以報!所以只揀了近屋企的報了幾間,今個星期六才第一次in! 如果收,就唔駛再in其他的咁麻煩!

引用:$30+$30咁俾我又唔介意,我覺得每次去面試

原帖由 iamverysleepy 於 13-11-04 發表
$30 $30咁俾我又唔介意,我覺得每次去面試都係一次學習,當去playgroup或者報名參加面試班都唔止呢個數。
...
非常同意,是一個了解學校及孩子的好機會。最理想當然是熱門學校早d in,大家不用浪費金錢。

‹ 上一主題|下一主題