用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行15分都入到?
go

自行15分都入到? [複製鏈接]

熱門小學20分都要抽,點解15分都有人入到呢,是否有古怪?

0    0    0    0

真的嗎?我正苦惱緊好唔好跨區試自己母校,但都係d大熱小學,20分都唔一定大機會,只係叫做好過係自己住果區拎住15分去抽咋,但好彩自行派到母校又要煩搬,唔可以再住近阿媽,好煩!

這是無可能的,唯一解釋係d人吾識計分,自己有20分,又以為15。

其實有啲人得15分,而大抽獎時抽到心儀又多人爭既小學,就以為人地20入唔到,而佢自已15都入到!

回復 kinder.bb 的帖子

都有可能。

上興趣班,聽到旁邊d媽媽講計分、大抽獎,真係亂噏無謂。

回覆:Jane1983 的帖子

即是大抽獎抽到當自行分配

Jane1983  各式各樣錯都有  發表於 13-9-9 21:49

15分只有機會入官校,因為冇左宗教分,只有舊生

有啲唔係大熱的學校, 15 分係有機會的, 呢啲學校 20 分收得有位淨, 咪到 15 分的抽囉.  我都聽過幾佪例子, 都係二線學校.

引用:有啲唔係大熱的學校,+15+分係有機會的,+呢

原帖由 chanwendy 於 13-09-10 發表
有啲唔係大熱的學校, 15 分係有機會的, 呢啲學校 20 分收得有位淨, 咪到 15 分的抽囉.  我都聽過幾佪例子,  ...
認同,我選2線大熱加無宗教既學校,15分自行抽到,唔駛大抽獎。20分可以係因舊生或宗教分。好視乎選什麼學校。

‹ 上一主題|下一主題