用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山 Greenfield, Think, 康傑洗唔洗半夜排隊交表? ...
go

馬鞍山 Greenfield, Think, 康傑洗唔洗半夜排隊交表? [複製鏈接]

由於龍B效應嘅關係,今年入讀pn班人數一定俾兔年多。我地家住馬鞍山,心儀greenfield,think,康傑。阿女係920細b,是否需要半夜排隊去交申請表呢?

6    0    0    0

康傑唔洗, 佢有open day, 你可以起佢web site dl左 form, 之後open day 去參觀果時交埋, even 你唔去open day, 都唔洗半夜去架

回覆:tszlongbaba 的帖子

綠茵是否要半夜排隊,有無媽媽有經驗,上年報名情況是怎樣

回覆:馬鞍山 Greenfield, Think, 康傑洗唔洗半夜排隊交表?

舊年康傑同綠茵(只限大B)係同一日收form既,但唔洗太早,七點幾去排都係頭幾名,好多人都係排完一邊再去交另一邊,都係一個早上攪掂哂。Think都係一樣,不用太早。尤其樓主係細B,綠茵會有另外一日收細B form, 不過會係閒日來的。

引用:舊年康傑同綠茵(只限大B)係同一日收form既

原帖由 JoyceNgYY 於 13-07-05 發表
舊年康傑同綠茵(只限大B)係同一日收form既,但唔洗太早,七點幾去排都係頭幾名,好多人都係排完一邊再去交 ...
仲有係早排與否同收唔收你係絕對冇關係的,只要你係限期前交就ok。對於大B來說,可能早排而又取錄的話,編到上午班既機會大d,不過樓主係細B,佢哋會in哂大B先再in細B,所以即使收你都冇咩機會有上午班。

回覆:馬鞍山 Greenfield, Think, 康傑洗唔洗半夜排隊交表?

舊年我取form時,Think同Greenfield嘅老師都話係會按form嘅先後次序收Waiting 位小朋友!
所以如果咁唔好彩係waiting時,咁早攞form同交form就再收返嘅機會大D,因為一定有人會收咗但唔讀。

我囡係9月尾細b. 7am去排隊交表, 入到think am class. 所以我覺得早排係著數啲!! 諗番轉頭, 都係每間學校排一次, 又唔係日日排, 早啲到拎張櫈坐下, 都好快到9點!! 就

引用:綠茵是否要半夜排隊,有無媽媽有經驗,上年

原帖由 gloriachan1015 於 13-07-04 發表
綠茵是否要半夜排隊,有無媽媽有經驗,上年報名情況是怎樣
我去年報綠茵,早上六點排隊排第三,我仔仲細B過你,佢2011年12月最後有offer我地亦決定讀佢,今年龍年效應,祝你好運

上年報名時排隊交左綠茵先再去康傑.  因為佢話"先到先得" .  其實2間都唔洗半夜排, 我都係8:30左右去到, 都係..20個人內.     (我囡係大B).  

‹ 上一主題|下一主題