用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教宣道會香港區聯會將軍澳宣道幼稚園 &基督教宣道 ...
go

基督教宣道會香港區聯會將軍澳宣道幼稚園 &基督教宣道會茵怡幼稚園 ? [複製鏈接]

基督教宣道會香港區聯會將軍澳宣道幼稚園 &基督教宣道會茵怡幼稚園 ?

兩間有乜唔同,孩子應該今年報名,邊間好d,請指教   
Anson 返學喇!

Re: 基督教宣道會香港區聯會將軍澳宣道幼稚園 &基督教宣道會茵怡幼稚園 ?

yan315

你是否仕在將軍澳的 ? 我仔仔報了05茵怡幼稚園K1 , 因為我住寶林比較近 . 照我所知兩間都係同一教會 , 但宣道幼稚園就較多課外活動 , 但校舍比較細 , 你可去另一個"將軍澳宣道幼稚園" topic 睇吓家長意見 , 在坑口都幾出名 .

而我選擇茵怡的原因除了近之外 , 是老師出名有愛心 , 校舍有露天 playground 及校長的辦學理念我幾欣賞 , 小朋友讀得很開心 . 但報名是先到先得 , 要讀上午班就要通霄排隊 , 但我覺得是直得的 (只是捱一晚咁多) . 茵怡在寶林區都很出名的 . 希望以上資料可以幫到你.

Re: 基督教宣道會香港區聯會將軍澳宣道幼稚園 &基督教宣道會茵怡幼稚園 ?

iwff
唔該晒你呀,我孩子應該今年報名出年入學,其實我住西貢架,一直都唸住茵怡既,不過好似TKO都好似幾好,所以想比較清楚,唔該晒呀!
Anson 返學喇!

yan315

唔使客氣 , 你可以得閒去 "幼稚園/幼兒園家長會一覽" 的 "將軍澳宣道茵怡幼稚園Chatroom" 討論一下 .
‹ 上一主題|下一主題