用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新幼稚園:聖馬可堂白普理幼稚園
go

新幼稚園:聖馬可堂白普理幼稚園 [複製鏈接]

回覆:kitwing888 的帖子

我同仔仔都好鐘意間學校,希望收啦,我實讀。好鐘意重品德,主動學習,我不想自己的小孩學幾千個仔但不明所以,不明咩叫愛,只要令他們喜歡學習,主動自己搵原因,就算只學1百幾十個字,能運用,總好過做一部字典機。我地可以跟幼稚園,小學,叻些跟埋中學,但他既人生我地可以跟幾耐,我同意講者話,如果小朋友第日做巴士司機,能養活自己家人又有什麼問題!我都望子成龍,但成龍都要講天分,不是谷就有,幼兒教育最重要是教小朋友價值觀,判斷是非,只要有正確價值觀,努力面對挑戰,哪怕輸在起跑線

回覆:kartimmi 的帖子

希望可以做同學啦

回覆:babychinglok 的帖子

好讚同講者話課程設計一定要包含深到淺,如同一個故事,對能力高既小朋友,老師問灰狼為什麼這樣做,但對能力未到的小朋友就問他們,故事內有幾隻羊,令每一個學生都可以學到知識,這樣才是真正有教無類。一間真心為教育既學校,真是好難得。

嘩嘩嘩!都收左全日班,超開心呀!一齊做同學啦!

回覆:Halcyon0212 的帖子

係呀

回覆:DollyC 的帖子

其實住黃大仙無校車,可以問下主任校長,反正新校樣樣未定,可能可以安排到呢

個頭禁多學校,搭其他幼稚園應該無問題

回覆:prettydora 的帖子

我本人覺得一間學校最緊要係個校長知自己想點,掌舵好緊要,而校長同主任合作多年已有相當默契,校長又有禁多年經驗。只要方向清晰,老師有清晰指引,唔會5時花6時變,一定會攪得好。

回覆:BB_Kwok 的帖子

我係4月20號面試,所以有結果,你幾時面試架

回覆:BB_Kwok 的帖子

全日自理好些,價錢算合理,如果老人家攪唔惦,請工人仲貴啦

我星期6去交,我個仔都係全日班,你地18號聽唔聽講座,大家見下面。

我地係讀k1

回覆:chengkiwi 的帖子

你打去問,應該仲可以報名

‹ 上一主題|下一主題