用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 1 頭屯門區點揀?
go

Band 1 頭屯門區點揀? [複製鏈接]

保記小學top 3, 自行選兩間保中,定係放一間保中,另-間選梁球琚or  陳瑞芝好呢? 請各位比小小意見
ps 小朋友性格:自律,暫時見他用功!

1    0    0    0

引用:保記小學top+3,+自行選兩間保中,定係放一

原帖由 nobabymore 於 12-12-19 發表
保記小學top 3, 自行選兩間保中,定係放一間保中,另-間選梁球琚or  陳瑞芝好呢? 請各位比小小意見
...
咁ge成績,咁ge性格,讀咩學校都無問題,揀近屋企果間bamd 1即可

回覆:701003 的帖子

多謝提醒,可能真的是我自尋煩惱.

超有決心又唔怕遠或要俾錢,可試考舊生網絡強勁的市區名校,直資DBS,自行一放QC/LaSalle/Saint Joe,自二放百周,甲一乙一百週。要係返屯門,自一百週、自二lkk.要穩陣,自二tyt.

回覆:mirage 的帖子

小朋友比較慢熱,現階段唯一擔心自行時他的表現!

nobabymore 發表於 12-12-19 18:26
...
自行首選 1. 百周年 2. 董玉娣

引用:超有決心又唔怕遠或要俾錢,可試考舊生網絡

原帖由 mirage 於 12-12-20 發表
超有決心又唔怕遠或要俾錢,可試考舊生網絡強勁的市區名校,直資DBS,自行一放QC/LaSalle/Saint Joe,自二放 ...
多謝你的意見

引用:Quote:nobabymore+發表於+12-12-19+18:26+

原帖由 elbar 於 12-12-20 發表
自行首選 1. 百周年 2. 董玉娣
謝謝你的意見,諗來諗去都係穩陣d 好, 自行選兩間保中!

唔mind lkk, 自二lkk 也可。自二tyt,放榜阿仔tyt,考3x去百周,會否唔忿氣。

回覆:mirage 的帖子

你覺得係一班好叻的學生中做一個比較起來稍為平凡的學生好; 或是在一班稍為平凡的學生中做一個較為突出的學生好呢?

引用:唔mind+lkk,+自二lkk+也可。自二tyt,放榜阿

原帖由 mirage 於 12-12-20 發表
唔mind lkk, 自二lkk 也可。自二tyt,放榜阿仔tyt,考3x去百周,會否唔忿氣。
其實是女孩子。 我估佢無諗得咁深入

朋友女兒九普通小學年年級五名內,去了band one B中學剛剛全級考2x,哭了一天。你問番阿女開放日愛邊間多D.
‹ 上一主題|下一主題