用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV OFFER分享
樓主: breadbb
go

KV OFFER分享 [複製鏈接]

引用:Quote:breadbb+發表於+12-12-7+18:15+哈哈+

原帖由 cycream 於 12-12-07 發表
咁你同阿妹講d人話唔睇interview表現, 老師係睇個小朋友係唔係靚仔靚女, 有無家底, 有無外國pass ...

我個囝面試呢間表現好過SC,不過kV waiting,可能係因為佢頭髮樹起,吾合KV心意,你可同你妹妹講

引用:其實無得捉路,正如有好多家長話小朋友面試

原帖由 cclemon2009 於 12-12-07 發表
其實無得捉路,正如有好多家長話小朋友面試好合作兼答晒問題都吾收。相反有一位不合作兼坐不定的小朋友但持 ...
唔係掛?我冇申請呢間,但好似好多人做晒要求表現好都waiting, 唔合作反而有?點唔合作法?

引用:Quote:原帖由+cclemon2009+於+12-12-07+發

原帖由 cheung_chit 於 12-12-07 發表
唔係掛?我冇申請呢間,但好似好多人做晒要求表現好都waiting, 唔合作反而有?點唔合作法?

...
妳可以在“頭先kv打比我,話要同我對資料“那標題看一看。

引用:Quote:原帖由+cclemon2009+於+12-12-07+發

原帖由 cheung_chit 於 12-12-07 發表

...
話分兩頭,如果不是看了那主題,我估今日收到waiting呢封信會好吾開心。現在起碼可以同自己講佢吾收我囝囝應該不代表佢in得吾好,又或者吾代表係我答得吾好

引用:Quote:原帖由+cheung_chit+於+12-12-07+發

原帖由 cclemon2009 於 12-12-07 發表
話分兩頭,如果不是看了那主題,我估今日收到waiting呢封信會好吾開心。現在起碼可以同自己講佢吾收我囝囝 ...

引用:Quote:原帖由+cycream+於+12-12-07+發表咁

原帖由 breadbb 於 12-12-07 發表
佢有d家底 不過無passport Hahahahaha
如果淨係差本passport不如偽造啦,反正都唔會點check講下笑乍

Kv - am offer佢有問有答,不過中間做咗乜我就唔知,因為我答緊老師問題,淨係知最尾老師問佢你細佬而家喺邊,佢答喺屋企瞓緊覺。
全程坐定,有笑容。
最後拿糖,老師問佢叫乜名,佢望住老師答,然後講多謝。
我覺得佢in 得唔錯。
最後補充:佢果日發緊燒,38度6,但果日in 兩間都有offer,所以如果遇到類似情況,都唔駛打定輸數。

引用:Kv+-+am+offer佢有問有答,不過中間做咗乜

原帖由 florence.lau 於 12-12-07 發表
Kv - am offer佢有問有答,不過中間做咗乜我就唔知,因為我答緊老師問題,淨係知最尾老師問佢你細佬而家喺 ...
比十個叻,這才是合理正常的被取錄標準

引用:Quote:原帖由+breadbb+於+12-12-07+發表佢

原帖由 amywon 於 12-12-07 發表
如果淨係差本passport不如偽造啦,反正都唔會點check講下笑乍
唔係好明,點解有外國passport會有offer?對升小一幫助嗎?

引用:Quote:原帖由+amywon+於+12-12-07+發表如果

原帖由 nlc775s 於 12-12-07 發表
唔係好明,點解有外國passport會有offer?對升小一幫助嗎?
高人一等卦,但本人唔覚

引用:Kv+-+am+offer佢有問有答,不過中間做咗乜

原帖由 florence.lau 於 12-12-07 發表
Kv - am offer佢有問有答,不過中間做咗乜我就唔知,因為我答緊老師問題,淨係知最尾老師問佢你細佬而家喺 ...
下無Chexk 體溫㗎?咁都比入?有D要自己填體溫,咁你點填?

回覆:KV OFFER分享

I think eye contact is very important. Even though many kids can answer all questions / task, but without eye contact, teachers would deduct marks.

回覆:amywon 的帖子

我friend個女揸美國passport, 迦南都係waiting...

回復 amywon 的帖子

佢果朝退咗燒,我哋先俾佢去。之前果曰因為仲唔退燒,所以已經冇去in SC。不過in 完kv一上車就即刻瞓咗,返到屋企一量先知又發返燒。
不過佢係腸胃炎,唔會傳染,如果唔係我哋都唔會俾佢去。

回覆:ccdenc 的帖子

引用:回復+amywon+的帖子 佢果朝退咗燒,我哋先

回復 amywon 的帖子

佢果朝退咗燒,我哋先俾佢去。之前果曰因為仲唔退燒,所以已經冇去in SC。不過in 完kv ...
唔好意思,腸胃炎唔係傳染病?

回覆:KV OFFER分享

其實人地唔會公告天下自己除了外國passport 以外仲有咩background架嘛,所以無論呢樹有一千人答你個妺,我估佢都歸納唔到個收生標準係乜!

外國 Passport 有 so?整本阿奴阿圖,我想住嘅地方先!

嘻嘻!

本人覺得幼稚園面試就好似見工面試咁,就算你個底有幾好,面試時表現有幾好,到最後如果不合眼緣,都係白費!
彩數亦係一個key element
‹ 上一主題|下一主題