用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 請問 1st interview result
go

請問 1st interview result [複製鏈接]

請問 1st interview 幾時有 result?
總共有多少次 interview?
   1    0    0    0

聽講只in一次, 26/11前放榜。

我有個疑問, 只 IN 15分鐘, IN 一次.....就可以決定收生標準? 我個仔 IN 左幾間, 間間都要 IN 成個鐘或以下, 不過已經有兩間衰左.....入唔到 SECOND IN, 點解分別咁大?

回復 karencml 的帖子

大家標準唔同

引用:我有個疑問,+只+IN+15分鐘,+IN+一次.....就

原帖由 karencml 於 12-10-26 發表
我有個疑問, 只 IN 15分鐘, IN 一次.....就可以決定收生標準? 我個仔 IN 左幾間, 間間都要 IN 成個鐘或以下 ...
學校的理念係唔想增加小朋友的壓力。
面試目的係想了解小朋友的自信心, 口語表達能力。
一個有自信和表達能力強的小朋友, 真係五分鐘就可以表現出來。

回復 焯媽媽 的帖子

咁又係, 其實我本身唔係咁鍾意其實學校 IN 咁耐, 家長係出面呆等, 又唔知考左咩, 最主要係, 佢地考既野, 根本就係上到小學先教既? 點解 SUPPOSE 要人地未上小學識呢? 咁個家長教晒, 上到小學, 學校做乜? 其實我覺得最基本應該係睇修養品德就夠啦~~~學術既野, 應該係學校做既囉....多謝你既分享!

回復 karencml 的帖子

幼稚園學晒, 學校可以教快一個學期至一年。有啲學校係咁, 我唔係咁like。

回覆:請問 1st interview result

請問禮賢家長,有幾多位比非禮賢幼稚園學生呢?

回覆:aleelee 的帖子

每年都有些分别。
上屆幼稚園仍有學卷,所以一定有一些想享免費教育的不選原校讀小學。

aleelee  thx!  發表於 12-10-31 19:14

引用:請問禮賢家長,有幾多位比非禮賢幼稚園學生

原帖由 aleelee 於 12-10-29 發表
請問禮賢家長,有幾多位比非禮賢幼稚園學生呢?
每年不同, 我仔個班約30人, 有十個係禮賢幼稚園一齊上的。
收就收很多, 但很多都唔讀禮小的。

aleelee  thx!  發表於 12-10-31 19:14
‹ 上一主題|下一主題