用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九真interview
go

九真interview [複製鏈接]

亞女同我講沒有英文/普通話/數學問題, 老師只用中文問日常生活問題, 例如小朋友的名字, 幾多歲, 讀何幼稚園, 父母名字, 誰照顧日常生活, 日常怎樣上學, 爸媽在家會和小朋友做什麼, 香港特首是誰, 聖誕老人做什麼的, 在街上不見了爸媽怎樣做. 老師問完問題後要小朋友在一張預先畫了一些形狀的紙加上自己的創作. 就這麼了, 很像和其他小學面試模式有很大分別, 不過唔知我個女有沒有說錯.

carolmum  哇~~~你女女好叻啊!!講到咁多!!sure win!  發表於 12-10-27 01:00
little_yolky  你個小乖豬問咗好多喎。  發表於 12-10-24 11:57

candykiki123 發表於 12-10-20 19:44
因我等我個女時, 有個女仔in完出離, 個爸爸問佢考左咩, 佢話考英文呀~所以我先驚~ ...
呢次弊喇, 係唔係我地個女已經 out 左了? 我女猛話無英文問題.

yan1017 發表於 12-10-20 20:11
準考証收咗喎
有沒小朋友的 label 學校無收到? 我女準考証給了 bear 印

golfer504 發表於 12-10-20 20:33
拿,小朋友既野唔知信唔信得過。

1.我阿女話考英文中,老師俾個"and",叫小朋友用"and" 串聯兩個生字。仲 ...
不知為何問題差咁遠的? 上面很多都說沒英文, 但另一批就有, 攪到個心lor lor luen.

goodfitbb 發表於 12-10-20 20:41
個準考証有反斗車王印喎
照咁看可能準考証個印有不同款公仔亦無什麼特殊意義, 但考試証被收了的就可能係直入.

小乖豬 發表於 12-10-20 19:26
亞女同我講沒有英文/普通話/數學問題, 老師只用中文問日常生活問題, 例如小朋友的名字, 幾多歲, 讀何幼稚園 ...
阿女真是的, 激死我了, 剛剛和我說不是問上面那些問題, 都唔知究竟問什麼, 今次冬過水了
‹ 上一主題|下一主題