用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 高主教讀後感
go

高主教讀後感   [複製鏈接]

你估有無人咁講唔好?
而且校長響家長會透露, 她亦會睇FB & BK.
反而你想知咩?
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

我都覺得好難比較, 如果同舊年N班比較呢, 因為阿仔讀國際班, 全鬼仔同外籍MISS, 所以品德同行為比較鬆, 但響高幼, 教到阿仔好禮貌, 好守規則, 呢樣野我好滿意.
學術方面, 每個月學校都有評估有分嫁, 你會知道你小朋友已經知D 咩, 英文已經5係要求識A - Z LETTER, 係生字, 至於咩生字, 真係5想太子細講, 因為5想有人比較.............概念WORKSHEET 每星期都有1-2張, 而且我小朋友不需家長陪同下自己看題目下完成. 中文字都認唔少.

出面KG 去到咩程度, 我都無得同人比, 只有同大女比, 不過現在香港教育, 好似咩都教快, 教深, 就係少數家長的最低要求.

feiji 發表於 12-10-19 00:15
我小朋友今年插班K2,比較舊校,我覺得這學校很注重訓練他們獨立,亦很著重德育,宗教色彩濃厚(我自己頗喜 ...

另外,亦期待他們的戶外遊樂場可儘快完工>>>>>>呢個星期已經完全完地了........很好, 好漂亮

我都想講, 阿仔班主任係之前響大埔間ST PAUL 調來的, 非常有經驗.......
我每天帶小朋友上學, 每個小朋友都能用英文同TEACHER SAY GOOD MORNING....同PTH講普通話講早安......, 好有機會比佢地用廣東話以外的語言同老師說話.

GCG 發表於 12-10-30 12:16
不過大家認為佢D EE怎樣?好多家長都話唔係咁好, 真係好E難求! 最近偶然帶小朋友返學直頭唔見人, 要老師做埋 ...

你幾點返去呀? 我覺得OK WOR, 我日日都見幾個嬸嬸姐姐, 又有同佢地傾計.......

vnghk0001 發表於 12-10-30 17:26
一層樓有兩個EE, 係咪保母車到呀,要幫手入學校,上樓梯,我又唔覺老師幫手有問題喎,始終上樓梯有危險,要 ...
係啦, 成條龍隊響樓梯到扶小朋友上樓梯, OK WOR, 好好笑容, 好好傾架.
‹ 上一主題|下一主題