用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會second interview
樓主: CurrySo
go

港大同學會second interview   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:有沒有人已經收到港大同學會Second+in+的通

原帖由 CurrySo 於 12-10-17 發表
有沒有人已經收到港大同學會Second in 的通知信?
學校講左係19/20出通知

醒目開學勳章 王國長老

唔會半夜三更喇, it都要訓架
港同咁多年都無甩拖, 希望今年都準時啦

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:atirw+發表於+12-10-19+09:02+I+rebo

原帖由 CoffeeCake 於 12-10-19 發表
咁恐怖??
邊個咁衰,明知個個家長都心急,攪埋d咁野

醒目開學勳章 王國長老

引用:回復+Charlotte_mom+的帖子 點解要咁做,+

原帖由 babadogcat 於 12-10-19 發表
回復 Charlotte_mom 的帖子

點解要咁做, 損人又不利己
肯定係香港人tim啦,咁清楚d日期

醒目開學勳章 王國長老

引用:可能要下午先有。搞掂個+server,+垂要+uplo

原帖由 Bengylum 於 12-10-19 發表
可能要下午先有。搞掂個 server, 垂要 upload data!
往年都吾係9am的,中午啦,relax!

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+chiutszki+於+12-10-22+發表

原帖由 ihv2kids 於 12-10-22 發表
但細佬妹入唔到2nd interview ( 仲要好多,大部都唔得) 你地又點睇呀:cry ...
Feeling sad, honestly. I have 2 kids myself

醒目開學勳章 王國長老

ihv2kids 發表於 12-11-7 16:19
多謝你的支持!賽翁失馬,焉知非福。而且,都未有肯定既結果。你囡囡都好叻喇!有心機畫已經好好。 ...

你都好丫, 我個仔p3都仲係火柴人, 你有無聽過常識科老師同家長講, 不如帶小朋友去學畫畫丫! 話太抽象無人明, 好難俾分wor,

醒目開學勳章 王國長老

引用:Hard+to+believe+this+-+Activity+based+le

原帖由 fishmeow 於 12-11-21 發表
Hard to believe this - Activity based learning school need to test if the children can sit properly. ...
吾Hard架,我夠膽肯定答一句:小朋友識吾識收放自如係面試會睇既野,其實第一輪已經有類似既野,詳情我吾知,但大概係玩到high晒時重新要求小朋友開始另一個坐定既session(例如聽故事)。活動教學都有大量需要坐定既時候,試想如果次次活動完都一盤散沙,老師叫都吾坐好,點繼續呀?所以校長講話面試做返自己,講真架!港同收生,雖然似玩,其實當中已經observe左好多野

kk101   講得好啱!  發表於 12-11-22 09:27

醒目開學勳章 王國長老

都幾年前既事LOR, 我妹話佢有朋友, 個仔考幼稚園FAIL左, 我朋友想知點解, 老師話, 因為老師俾禮物時, 小朋友無問過父母可唔可以要, 就直接收左 (唔好搏故呀我聽架咋), 所以我知呢個TRICK好耐

醒目開學勳章 王國長老

可能果句係校長臺詞, 副校唔興呢! 唔好唸太多了
我夠成日同d家長講希望遲d facebook開2013-2014 p1群組時見到你啦

醒目開學勳章 王國長老

有都唔奇, 港同一般practice係先寄信後上網, 所以早的話可能會收信先, 祝好運呀

醒目開學勳章 王國長老

引用:希望收到好消息,今日派左老公去聽埋S1+sem

原帖由 fineday 於 12-11-24 發表
希望收到好消息,今日派左老公去聽埋S1 seminar.
你真勁

醒目開學勳章 王國長老

如果講今日公佈就會係今日, SO FAR未試過甩拖, 希望今次亦唔會

醒目開學勳章 王國長老

linseymom 發表於 12-11-26 10:19
救命!今日心血少D都C得!佢不如今日網上公布埋啦!

我都話架啦, 港同咁多年PRACTICE都係咁, 先寄信, 後上網, 如果早收信就會早一步知
如無意外聽日仲有SMS提家長睇RESULT TIM (我估咋, 無唔好鬧呀)

醒目開學勳章 王國長老

有家長PM報喜了(朋友收到取錄信), 祝各位好運, 加油加油!

醒目開學勳章 王國長老

WAITLIST的千祈唔好放棄, 我女果時都係WAITLIST入, 繼續寫信, 我會繼續為你地打氣

醒目開學勳章 王國長老

8卦一問, 會有人揀自行而唔去註冊嗎?

醒目開學勳章 王國長老

都係靠寫信, 其實校長講過, 次序一早排好, 不過唔寫硬係唔安心(我自己講咋)~! 我果時等返學, 等放學, 搏大霧搵機會鼠入學校, 都只係為左搏見校長/副校長, 都有試過搏唔到架, 無奈之下交去校務處LOR

先WARN各位, 有機會交信後收電話, 係ACKNOWLEDGE RECEIPT, 唔係OFFER, 我怕大家一聽到學校名滿心歡喜呀下

醒目開學勳章 王國長老

babushka 發表於 12-11-26 15:39
即係第一批waiting會12月頭排到,
我知學校係有位就CALL, 唔係等埋一LOT的, 不過無人放, 學校都CALL唔到後備, 所以唯有請家長自律了

醒目開學勳章 王國長老

引用:Waiting!?+請問我地會唔會知道係wait第幾架

原帖由 Sumbaba2012 於 12-11-26 發表
Waiting!? 請問我地會唔會知道係wait第幾架?
係秘密

evaken    發表於 12-11-27 11:55
‹ 上一主題|下一主題