用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我入吾到宣小網站,請問係邉度download入學申請表 ...
樓主: tammy0419
go

我入吾到宣小網站,請問係邉度download入學申請表 [複製鏈接]

回覆:ac917 的帖子

我估計學校想分流去交表既人,所以喺唔同時間download既form有唔同既交表時間!至於面試時間,我相信是同一日,確實時間會喺你交表時confirm。

宣道個網ok, 不過download from條llink斷既! 剛又打左電話去學校, 佢都係叫下午再試過.....

OK 了, 大家再試.
我的交表日期是26/10, interview 8 Dec.

少少提示意見,由於交form日期有幾天,所以最好試下不同時間dl 張form,萬一到交form時真的有急事去不到,也有另一時段的form在手

小曳人  yes, i am checking this too.  發表於 12-9-18 10:57
swmami  Thanks very much for your tips!  發表於 12-9-18 09:52

另外,去年面試就只一天,時間應該是根據交表的先後來排,我地最後一天才交表,面試時間為下午5點半

just try, still cannot...

cannot get into their website!!

引用:回復+ac917+的帖子 我嗰份有呀~+仲有埋int

原帖由 小曳人 於 12-09-17 發表
回復 ac917 的帖子

我嗰份有呀~ 仲有埋interview date.. 但交doc只限一個星期3嘅am
我係26/10星期五交表

marcuscyrus 發表於 12-9-18 09:49
少少提示意見,由於交form日期有幾天,所以最好試下不同時間dl 張form,萬一到交form時真的有急事去不到, ...

唔怪之得server down了啦.............
就係因為人人不斷download 不同時間form,
已有form又不斷download,
攪到無form的想download一張form都不能啦..........

我諗APS真係要想想這個方式是否好安排?!

Forms can be downloaded la.

MashiMaro 發表於 12-9-18 11:07
唔怪之得server down了啦.............
就係因為人人不斷download 不同時間form,
已有form又不斷download, ...
不用不斷download,上午download完,都不會即時有另一個timeslot的form吧,我自己去年只download 了兩份,如果我的提示為大家帶來了不便,真的抱歉,只是想到,去年如我沒另一份form在手,我兒可能就無緣aps了,我剛剛上校網dl 了10月26交表的form,很暢順

•        申請表可於2012年9月15日至10月15日期間於此網址下載
其實仲有成個月,除非一定要當天早上面試,否則大家可慢慢來哦

醒目開學勳章 貢獻勳章

我覺得係學校嘅問題,你俾幾日我,我可以就自己時間去交表
但交表已經定好某平日嘅半日,我唔係一定得閒架!到頭嚟唔見得等候時間少咗囉!

marcuscyrus  所以我才提出可以dl多幾次,點知做埋幫兇  發表於 12-9-18 11:29
恐龍家

終於都DL到了, 26/10交表, 仲定埋時間,
嗰日係weekday, 都唔知去唔去到交表tim.......

我同我先生由昨天到現在都download 唔到一張form
點解你地可以download到咁多張
入到去網站
pending and no response .... look like too busy all the time................. nothing can be downloaded

回覆:我入吾到宣小網站,請問係邉度download入學申請表

宣小一向都係得一曰交表,但係收表安排很有效率,入門口交表,check文件,收錢,出面試證non stop一條龍, 唔會有家長stuck喺度,15分鐘內搞掂。Tips係交啲cert嘅copy夠啦,唔好又相,又reference letter又portfolio,有可能俾老師彈回頭。
我覺得交表係第一關,因為傳統大班教學嘅小學都係家長就學校,唔好expect學校就你。

其實得一個日字,佢又唔知你系乜個,點會即時出到唔同交表日子?

點算好 發表於 12-9-18 11:58
其實得一個日字,佢又唔知你系乜個,點會即時出到唔同交表日子?
不..我的意思是..你今天dl 到的是10月26日交的表,下星期dl 的就可能是10月29日交的表

marcuscyrus 發表於 12-9-18 12:00
不..我的意思是..你今天dl 到的是10月26日交的表,下星期dl 的就可能是10月29日交的表
...
哦....咁就唔知lu
‹ 上一主題|下一主題