用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2012-2013 小五家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2012-2013 小五家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-6-16 10:19
回復 Derdad 的帖子

今次由我的老公主理, 我就

考得唔好,有得賴!
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

成日話我教仔啫, 唔洗咁勞嘈喎, 咪等佢教吓!!  成日話佢以前唔洗點讀都入到Q.C. 喎!!  佢真係唔知今時唔同往日, 自己個懵仔, 連上返去SJC都危啦!!
上到5年級, 有D仔明顯生性左, 人地發力, 我件就.......

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-6-17 09:48

成日話我教仔啫, 唔洗咁勞嘈喎, 咪等佢教吓!!  成日話佢以前唔洗點讀都入到Q.C. 喎!!  ...
我嗰件都生性咗幾日,之後就打回原形!
Best wish,

你都好, 有几日生性吓, 我果件真係拉牛上樹咁呀!!!

醒目開學勳章

乜原來六年班轉咗唔用精工,下學年全校用齡記?
仲同中學一樣返學要拍卡?
Best wish,

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-6-17 09:58

希望過多幾個月,到六年班會生性多幾日!
Best wish,

點解你乜野都比人知先茄?  你從何得知??

拍卡, 好多地區學校都行助几年, 係我地學校慢左就真.

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-6-17 15:20

點解你乜野都比人知先茄?  你從何得知??

我都係個仔八俾我知咋!
佢四年班陣測試過拍卡系統,
老師同佢講六年班會用喎!
Best wish,

醒目開學勳章

有有冇媽咪個囝囝有參加outward Bound?
Best wish,

有呀!!  但乜都未準備, 尤其係鞋, 都唔知買邊種好, 我想買對 columbia水陸2用比佢, 但又感覺這款鞋, 包腳踝唔夠牢.  如包腳踝牢果d行山鞋又好似好重好焗咁!!  有無好提議

仲有長褲先難買, 就到腰, 褲腳又太長, 腰頭窄又怕唔舒服!!!!!

GogoCheung 發表於 13-6-20 10:03

有呀!!  但乜都未準備, 尤其係鞋, 都唔知買邊種好, 我想買對 columbia水陸2用比佢, 但 ...

搭咀,我仔上年著普通波鞋咋,記著帶多驅蚊野,藥膏等............
我仔上年去俾蚊咬到成腳成手蚊難

回復 kerobobo 的帖子

唔該晒你, 仲有無特別要帶或買d乜, 請提點???

GogoCheung 發表於 13-6-17 09:58

Derdad,

點算, 真係考得唔好, 今次押錯注, 死定了!!!

GogoCheung 發表於 13-6-20 11:12

唔該晒你, 仲有無特別要帶或買d乜, 請提點???

大致跟佢個LIST帶都OK架啦,呀仔去時好興奮...........番黎就..........................
總之都係一種體驗同斷練

咁你有無入去營地睇佢地個畢業禮呀?

我都有叫亞仔, 自己按個list執拾東西, 仲要買乜自己寫低去買, 要佢自己學吓準備東西, 但佢都仲係無行動

GogoCheung 發表於 13-6-20 11:23

咁你有無入去營地睇佢地個畢業禮呀?
冇呀,不過我又冇想像中咁擔心佢,反而係佢去左5日好掛住我地,番黎到我地仲喊添

上次聽講坐, 叫我地最後後一日, 最好都入去西貢, 所以都心大心細.

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-6-20 10:03

有呀!!  但乜都未準備, 尤其係鞋, 都唔知買邊種好, 我想買對 columbia水陸2用比佢, 但 ...
講座呀Sir 話買白飯魚喎?得唔得架?

妳會拖定係背囊?
Best wish,

回覆:Derdad 的帖子

舊年亞仔和同學仔都係帶白飯魚去,之後帶返來成對變左泥沙色!好在無買貴鞋,如果唔係好肉赤!

Hong Hong Ma  :-)

醒目開學勳章

honghong_ma 發表於 13-6-20 17:53
舊年亞仔和同學仔都係帶白飯魚去,之後帶返來成對變左泥沙色!好在無買貴鞋,如果唔係好肉赤!  ...
白飯魚變撻沙 (or 泥?),抵呀?
Best wish,
‹ 上一主題|下一主題