用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2012-2013 小五家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2012-2013 小五家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

有手足口病,呀仔去完outward bound後,星期日開始發燒,大家留意

回覆:cy664 的帖子

Don't worry, P1 and P2 is very easy just happy learning.  not much homework with no pressure.  Very enjoyable.

回復 mirrorfun 的帖子

現在情況好了嗎?  祝仔仔, 早日康復

回復 pooh仔 的帖子

我仔平時, 無乜野同我講, 這天真係前所未有講咁多

回覆:GogoCheung 的帖子

咁咪好囉, 藉著這次增進母子情, 好好回憶

thx derdad, he didnt have hand mouth leg disease but he had a fever last sun. I know that a boy suffered from this disease during outward bound training. Some boys had fever too. what about your sons ??  Are they ok??

醒目開學勳章

mirrorfun 發表於 13-7-9 21:15
thx derdad, he didnt have hand mouth leg disease but he had a fever last sun. I know that a boy suff ...

我個仔冇蚊爛,冇發燒,甚至冇黑到喎?
我問過佢究竟有冇去過架?佢又話有!

(PS: 佢有搽 SPF130 + PA+++防水太陽油,噴紅茄素蚊怕水,
戴頂淨係露對眼帽,同埋成身包長衫長褲睡覺!)

Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

回復 Derdad 的帖子

包得咁密, 又點會黑丫, 你尼個亞媽, 真係諗得好週到

Derdad  Ha Ha  發表於 13-7-10 23:36

今時今日, 教書都變成高危工作了, 尤其北區或近北區, 睇到今日段新聞, 真係眼都突埋, 以後個女點見人呀!  個副校同主任都几無辜, 無仇報添

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-7-10 23:52
今時今日, 教書都變成高危工作了, 尤其北區或近北區, 睇到今日段新聞, 真係眼都突埋, 以後個女點見人呀!   ...

個呀媽緊張得濟,誤會一場o者!
Best wish,

醒目開學勳章

下年六年班居然可以全部書同作業都唔洗買,
連書套都唔洗!
慳好多!

書就用呀哥留低o既,
作業就係鄰居送o既,
佢驚個失魂仔唔見,
所以年年都買多一套做後備!
Grammar 書同中文成語,
由於唔洗交俾老師,
只用塗改帶塗哂o的呀哥做過的就算!
書套就係買左好幾年,
年年有剩儲埋夠今年用!
校服同黑鞋晌上年買o個陣已預鬆o左,
而今年呀仔又冇乜發育,所以又唔洗買!
淨係有小量文具留番晌下星期書展買!
Best wish,

你就好啦!!  有個咁好茄鄰居, 慳返唔少, 我今早先返左學校買書, 承惠$2600.40.  我個仔仲要季季買校服, 三個月一對白波鞋, 一個學期一對黑鞋.  

我今年都把部份p.5書比下一級的媽咪, 支持環保

醒目開學勳章

終於都做哂暑期功課!
條大懶蛇做本中文都要做三個幾禮拜,
真係俾佢激死呀!
Best wish,

你就好啦!  咁快做完, 我仔要全面停工, 佢隻左手臂玩Segway時又因撞擊而骨裂.  日日見住佢個痛苦樣, 都唔知點算好.

我當初已為醫生講得誇張, 目得要我仔做手術, 原來係真架, 佢比玻璃還要脆弱.

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-7-23 22:43

你就好啦!  咁快做完, 我仔要全面停工, 佢隻左手臂玩Segway時又因撞擊而骨裂.  日日見 ...

有時小朋友要跌跌碰碰至會長大。
好好休養啦!
Best wish,
‹ 上一主題|下一主題