用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 版主,我希望你能將redkoni的「升中點滴一二」放上上面 ...
go

版主,我希望你能將redkoni的「升中點滴一二」放上上面 [複製鏈接]

版主,我希望你能將redkoni的「升中點滴一二」放上上面
因為我覺得khmama之前的09年18區資料已經有點舊,
而redkoni的「升中點滴一二」採用的資料較新,
大部份中學都有得睇
每間都有詳盡分析
放上上面可以令家長易睇見少少
而且khmama的09年18區資料(全區分析)和redkoni的「升中點滴一二」(中學分析)都十分之詳盡
兩個都睇可令家長了解更多
放上上面較當眼,到下年家長又可以方便睇見
益到幾批家長
希望版主能接受我的意見,謝謝!

ANChan59  One side effect, we can't see it in Apps.......  發表於 12-3-24 08:25
   1    0    0    0

Yes, 贊成置頂.

醒目開學勳章 王國長老

先謝過你們的提議, 其實我已將此 Topic 高亮及加上圖標了. 如仍覺得置頂更適合, 可以提出

會員 redkoni 真的很用心作分析及分享:

HY412  贊成 !!  發表於 12-3-22 23:00
Yanamami  置頂la, 唔係成日俾d new posts推左去後面.  發表於 12-3-22 22:58
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

done

JoJo  Thank You 荷媽   發表於 12-3-23 09:39
Yanamami  Thank you.  發表於 12-3-23 07:49

回覆:ZZdaphne 的帖子

Thanks.

Redknoi and khmama contributed so much in EK.

bb86    發表於 12-3-23 09:15
chuntam  其實ANChan59你都成日幫我地  發表於 12-3-23 02:19
csy_ma    發表於 12-3-23 00:39
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回復 ZZdaphne 的帖子

唔該版主!

謝謝Redknoi and khmama分享同分析比講座更詳細、清晰易明。

支持置頂, 也多謝各位熱心會員對我們這些新手的幫忙

回復 chuntam 的帖子

樓主真係俾面, 我本來想hea住做, 依家都唔係幾好意思.

都要多謝BK提供一個這樣的平台讓家長和學生分享及交流, 個人覺得BK的版主們真是值得一讚, 既持平, 效率又高, 給我們暢所欲言的空間也大.

ANCHAN59 在BK很熱心地發放正能量, 我一直向他學習. 我當初對升中遊戲也很徬徨, 有幸能夠在EK學習到khmama, cherrymummu, elbar, 還有很多有心家長的心得和資訊, 現在當係答謝他們也好, 甚麽也好, 將爛瞓果幾粒鐘用來做點事, 有啲勢藝健康都會好啲, 有賺呀.

1   2   3   6  8

回復 redkoni 的帖子

In my newest blog, I put you and khmama as my hero....... I know you can't read that.......
The pre-view.....

向多位家長致敬

redknoi

跟他是不打不相識,事源因一件時事討論,我對他的觀點有不同看法。他很大方,自動收回那些評論,繼而pm我多謝我........ 簡單灑脫........ 最近他的評論,少左d火,多左理性鋪排,更令我受益。

他幾過月前開始用數據分析不同學校,手法跟khmama有點不同,一樣殊途同歸,幫助不少家長。而且我pm問過他為何為只有一年的參考價值的比較而大興土木。他的答案令我肅然起敬.........

他也是我的經理人,經常轉介DBS case 給我 .......

redkoni  好多謝你大力抬舉 , 好似你是我的經理人多啲喎 !  發表於 12-3-24 11:54
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

kanlawts 發表於 12-3-23 09:02
謝謝Redknoi and khmama分享同分析比講座更詳細、清晰易明。
EK should organise some seminars and invite them as guest speakers, should be full house. At least, I can see the superstar face to face.....
‹ 上一主題|下一主題