用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 創閱學/創憶學坊???
go

創閱學/創憶學坊??? [複製鏈接]

有冇家長幫小朋友報讀過這兩間?對小朋友認字真的有幫助嗎?

16    0    0    0

回覆:tattc 的帖子

My son has tried 創閲學 since last July and it has helped him a lot. He only knew less than 15 words before he joined this course and I found it very difficult to teach him even one single word.  After he studied there for 2 months, he has got much confidence in learning Chinese words and he can follow the curriculum of his school well now.  This is actually the most useful class he has ever tried.

You can take 3 classes of trial classes and see how it works.

回復 feiji 的帖子

唔該哂!我打咗去預約試堂,想問下你去邊間center?同埋一個星期上幾堂?

回復 ChanHuiLing 的帖子

唔該哂!多謝你既資料,希望我報果間center啲老師都係咁好!!你哋join一個星期幾堂?

回覆:tattc 的帖子

My son joined the one in Kornhill. He takes two lessons per week.

回覆:MNP 的帖子

我報咗中環環貿,比較近啲,唔知呢間center好唔好,好似多數人都揀一個星期兩堂!

我個仔3歲3個月,都在康山上咗3堂(每星期一堂),每堂都學到5個新字,感覺唔錯,最緊要係佢會記得,同鍾意去。我都估唔到!

想請問上堂嘅模式同程序係點?K1上會唔會太早?

我個仔開始讀時,都係k1; 過係下學期。

回覆:創閱學/創憶學坊???

我個仔3歲,都係試咗兩堂,每次都學咗8個中文字,而且學得好開心,好輕鬆,效果比我相像好,因為平時我教一定好得,啲老師都好好,每次上完堂,老師都會送扭汽球俾佢,所以,我都幫佢報咗一星期三堂,而且老師話一堂可以教晒中文和英文,所以好似好吸引,不過希望佢應付到啦!

創意学坊用同音字教, 小朋友容易錯别字。小心。

tried trial class good!

你不防逐個字去問你小朋友老師怎樣教他讀的。了解他們怎用同音字教。我自己就接受唔到,下個月唔讀啦。
‹ 上一主題|下一主題