用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛In完明我
go

剛剛In完明我 [複製鏈接]

仔仔望著隔离個BB,老師問咩都有反映,應該冇希望!

wballp  唔洗唔開心,下間努力過,呢間都唔係好好姐.(真心)!!  發表於 12-2-5 00:23
   0    0    0    0

回覆:剛剛In完明我

唔好意思!寫錯字,係冇反應!

Yes, 2 many kids in a classroom.. So my daughter can't concentrate as well. Also they only have 24 seats for 1 PM class whereas more than 1300 applicants. Like the Mark 6.

吾係嘛?! 1300 applications 只有24 個pn位?甘命中率只有2%. 比樂x(好似話3000 applications 80 個位)仲要誇張!

回復 cocoli1026 的帖子

小朋友interview真係好難講,得一歲人仔,環境太嘈,肚餓,眼瞓都會影響表現!下次再努力過!加油

We also had the interview this morning. My daughter didn't respond much too so I think the chance is slim. Is there really 1300 applications for only 24 seats? That's super crazy!!!

今日都IN完,對這校印象一般,INTERVIEW安排欠佳,一大堆人,行都無位行,又局又迫,我IN9:30,唔明點解要迫埋一齊咁多人呢個時段,老師又求其,唔太親切,我B開頭都掛住望隔離D小朋友,不過老師指示都做到80%。
我四圍觀察過,校舍細,英語環境不足,設備有D舊,係D壁報做得靚d。仲有我報時明明有上午,why而家得番下午,我回家先知,早知唔去,我本身有明慧offer,覺得明慧安排、校舍都好d....所以收都唔讀lu~:;pppp:

咦﹖乜原來出年無上午班﹖點解無通知嘅﹖我都係報上午啊!

就係啦,無左又唔講,我唔信得返pm都有成千人apply,佢d am收曬k1(我估),真係衰,有受騙之感!!!!!!!!!!!!!

回覆:De1020 的帖子

都叫还可以啦!至少有點反應,適bye bye

回復 wballp 的帖子

咁你點解知佢無咗上午班嘅﹖

請問邊度寫得pm班? 我係報am class, 但今日無人同我講得番pm class wor?

你們再上佢網頁看看啦,好鬼祟,真嬲!!!!!

http://www.dominicsaviokg.org/p12.htm
看看學費那欄!!!!!!!!!!

我上咗佢網頁,佢係有行字寫住「上午班已額滿,請報讀下午班」。不過係講k1喎,唔係n1呀~另外,學費果欄亦有寫,幼兒園港島校有上同下午預備班,奧運校就只有下午預備班囉……(或者大家一直講緊奧運校嗎﹖我仔是報港島校呢……)

係,我們說的是奧運校~

非常同意wballp對學校嘅評語!!!
Interview 的老師無笑容無表情,
個塲嘈到我都聽唔到老師講乜,
好似去咗天台學校(港島校舍)。

我星期六都係港島分校in完~
老師就有笑容, 但in ge過程太短, 得3分鐘左右~ 好似好趕時間咁!
問題亦唔深, 我相信好多小朋友都可以做到! 我好想知佢以咩準則收學生~
反而我要讚下穌浙, 佢有咁多小朋友要in, 但流程好好, 老師唔會馬夫了事, 起馬問咗10個問題老小朋友~ 仲無收報名費tim....
‹ 上一主題|下一主題