用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 启思小学附属幼稚园2012-2013 K1家长集合
樓主: sosolan0
go

启思小学附属幼稚园2012-2013 K1家长集合   [複製鏈接]

回覆:Aiyoyo 的帖子

對,其實K1基本都不會拒絕買,知道自己買了些什麼已經不錯。

大家好..
我已經開咗個FACEBOOK Group嘞.. 有興趣就請大家PM我大家喺FACEBOOK既EMAIL 同名.. 我ADD咗大家之後就可以INVITE大家入GROUP...

wishwong 發表於 12-5-3 11:27
大家好..
我已經開咗個FACEBOOK Group嘞.. 有興趣就請大家PM我大家喺FACEBOOK既EMAIL 同名.. 我ADD咗大家之 ...
已pm比你。。。吾該晒。
今日終於去學校拎信,我係may 15/16 register..大家呢?

校車,我之前問過我呢區校車吾到,保mo車我自己問過係有既。。但係,更係校車安全D。。。

JJVV 發表於 12-5-3 13:10
已pm比你。。。吾該晒。
今日終於去學校拎信,我係may 15/16 register..大家呢?

唔係10-11 MAY 註冊咩? 定係你自己再訂時間???

回復 wishwong 的帖子

可能下午班係16/17...我無自己定時間呀,封信係甘寫。。。

JJVV 發表於 12-5-3 13:37
回復 wishwong 的帖子

可能下午班係16/17...我無自己定時間呀,封信係甘寫。。。 ...
我地都係下晝班, 都係16/17

哦...明白.. 可能驚太多人...
不過平日REGISTER...好麻煩..要請假去... 唉~~

可能上午班係10-11註冊, 下午先係16-17 ! 不過大家都係平日...都係要特登請假去 !

吓!乜今年的校車費咁貴嘅!上年我個仔間學校(比cpskg)遠多兩個街囗,
都係$900咋!!

Dear wish,
Pm to u already!
Thanks a lot!!

我老公話原來唔洗add 做friend都可以入facbook group架喎..
大家試吓下面條link.. 睇吓send唔send到做member request丫~~

https://www.facebook.com/groups/ ... if_t=group_activity

回覆:启思小学附属幼稚园2012-2013 K1家长集合

已經致電學校詢問校車站點,目前站點沒有確認,需要註冊當日詢問校車公司

sosolan0 發表於 12-5-4 13:19
已經致電學校詢問校車站點,目前站點沒有確認,需要註冊當日詢問校車公司

...

係呀...我估要直接同校車公司AGREE.. 如果太少人搭或者唔經... 可能冇得搭~

回覆:wishwong 的帖子

希望多點童鞋住將軍澳

wan0526 發表於 12-5-2 16:53
你地就好啦,09bb開開心心地等待著,可憐我地10bb就快要開始煩惱了....心慌慌......各位可否講下in d咩架? ...

我都係10BB家長, 你咁問冇人答你好正常
CPSKG = Creative Primary School's Kindergarten = 啓思小學附屬幼稚園
即呢條thread 的小朋友將入讀的學校, 如果見人prof, 又想了解間學校, 起碼上學校website 睇睇啦!
http://www.cpskg.edu.hk/
我覺得做家長自己要做功課, 未知邊間學校, 是否心儀就問人IN 乜? 我唔知點講好
By the way, 呢間KG13/14年度K1已由2月開始接受報名, 如果miss o左報名, 問到人IN 乜都未用
如果有語氣重o左, 先係度講聲唔好意思

shirleylee_0514   大方得體, 指出問題, 自己做下功課, 唔係一句唔該都有答案 !  發表於 12-5-5 11:45

2013K1現在報名應該都來得及。小女今年K1,去年9月先報,10月interview,仍然有offer。當然,越早報名越好,晚了offer可能都發完,就冇辦法啦

banks 發表於 12-5-5 23:44
2013K1現在報名應該都來得及。小女今年K1,去年9月先報,10月interview,仍然有offer。當然,越早報名越好 ...

想問係唔係早入表就早interview 早有offer, 學校最早幾多月interview?  

應該係的。我小女10月交表,11月interview。interview後2、3天,就發offer,同時要求2、3日內交註冊費。
最早幾多月interview就唔知。可以打番學校電話問問。

banks 發表於 12-5-5 23:44
2013K1現在報名應該都來得及。小女今年K1,去年9月先報,10月interview,仍然有offer。當然,越早報名越好 ...

請問OFFER係AM定PM?? 我仲有朋友想報~

banks 發表於 12-5-7 09:21
應該係的。我小女10月交表,11月interview。interview後2、3天,就發offer,同時要求2、3日內交註冊費。
最 ...

thank you.  打o左去學校問, 學校叫要盡快交表, 學校會先入資料, 但interview 日子未定, 我問幾多月佢都答唔到, 話應該要等到年尾.  
‹ 上一主題|下一主題