用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 KET Result 出咗了.
樓主: ++EE
go

KET Result 出咗了. [複製鏈接]

3bb

P2, P5。

醒目開學勳章

Beautyivy123 發表於 11-12-30 22:55
其實去旺角買大陸書的地方也可以買到 KET or PET past paper, 價錢平好多,內容一樣可試試.我的小朋友現在六 ...

想請問PET與 FCE程度相差多少?FCE是否比PET深很多, 因為正在考慮下年是否可以直接考FCE...... 可否分享你的心得? 謝謝!

FCE 真的很深,不過我是考 FCE for School,今年12月才舉辦, PET 和 FCE 我都係買 Past paper 給補習姐姐教小朋友做,明顯 FCE 真的深過 PET 很多,補習姐姐說有些 F4 的學生也未必做到,小朋友做Past Paper當然係有困難,尤其Listening 最難因講得太快小朋友完成聽不到,我最初都是逐句讀給他聽,後來習慣了就好好多,最後小朋友考完後說原來都唔係噤深,他說做FCE Past paper 深很多但考試就很淺,因FCE for School 的問題圍繞住校園,所以容易些,如果妳是趕住考中學用的話不況一試,因為我今年考的時候看見大多數的小朋友都是5-6年級,更有些是四年級,我在其他網上討論看到網友說現在KET 考中學都無用了,他們大部分都考埋PET,所以我才幫小朋友考高級D,如果妳小朋友英文好的話就試試吧!

醒目開學勳章

回復 Beautyivy123 的帖子

Thank you Beautyivy123!!

You're Welcome.

My son is P.3 ~

3BBs  哇, 你仔仔好叻呀!   發表於 12-1-6 13:00

回復 amychu69 的帖子

pls PM to me

amychu69 發表於 11-12-29 18:10
回復 YanYan0116 的帖子

小女今年11月19-20日考了KET,12月23日剛剛知道成績,97分,是Pass with Distinct ...

Dear amychu69,

i'm interest, pls PM to me

‹ 上一主題|下一主題