用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問IN啫蘇浙的大家,蘇浙係唔係你地的首選呢?? ...
go

請問IN啫蘇浙的大家,蘇浙係唔係你地的首選呢?? [複製鏈接]

我同老婆都好鍾意呢間學校, 如果蘇浙收的話其他的OFFER都唔會考慮LU 唔知大家的想法係點呢??
   0    0    0    0

蘇淅與玫瑰崗, 你地會選那一間?

我都會把蘇淅為第一位,如果收左,我會義不容詞去交留位費。放棄屋企樓下間kg淨英語教學(交左留位費)。我喜歡英普,就算遠小小都值得。到時我要日日帶佢返學^_^可可可...發夢中

回復 3# 楠爸爸 的帖子

我同老婆呢幾日都係同你發埋同一樣的夢 希望我地的小朋友有機會做同學仔啦

我都日日睇信箱,等蘇浙offer。

回復 4# tigerbbb2010 的帖子

未來同學爸爸,下年見^•^!下星期要開個標題關於收信未。

原帖由 楠爸爸 於 11-12-7 22:18 發表
未來同學爸爸,下年見^•^!下星期要開個標題關於收信未。

原來咁多人想入蘇浙,真係好,大家可以一齊share下

原帖由 leannemama 於 11-12-7 18:13 發表
蘇淅與玫瑰崗, 你地會選那一間?

我都諗緊, 而家玫瑰崗有offer, 如果好彩蘇淅都有(都係得一半信心), 唔知點揀... 不過有先算啦 ~

我女去年都有IN蘇浙,但無收佢,但因唔係我的首選,IN佐就算,所以無等收信個份壓力同擔心。
蘇浙係一間好好的學校,我識好多蘇浙幼、小學的小朋友都係好有禮貌、尊重老師的(當然都要歸功於家庭教育)。

回復 9# CatEgg 的帖子

請問咁你首選係哪一間?

因為大囡在蘇浙讀緊,所以都想細妺可以在同一學校讀,但細妹當天面試時,老師好似冇乜反應,所以有點擔心;另外下年冇校巴都係一個考慮。
聽聞玫瑰崗程度都好高,老師亦係有愛心,所以等到KCS結果先再算啦!

回復 11# leannemama 的帖子

昨日收到銅鑼灣聖雅各福群會N1全日班取錄信,好開心,因為好少學校N1有全日班讀,有既都唔多位,但又等緊蘇浙,雖然之前話如果蘇浙收,其他都唔會考慮,但最近老豆身体唔係幾好,(本來佢話可以揍仔仔番學放學),但現在又冇校車,打比褓姆車舒太又話佢地唔做東區線,搭的士又話司機繁忙時候不停清華街,我驚老人家辛苦,但我又唔可以resign唔做, 所以如果真係收咗都唔知點揀好

回復 10# 楠爸爸 的帖子

咪我女依家讀緊個間 ^_^
我prefer阿女讀基督教學校、九龍的全日制pre-nursery;個時報名都係因為咩都唔識,見KCC D小朋友乖,自己係北角返工,咪報囉。
最重要係,我想佢幼稚園唔好太辛苦,有個happy childhood。

回復 13# meloeskie2 的帖子

唔建議要祖父母揍細路仔行個條斜路返放學。
我朋友父母就係因為幫佢細佬揍仔,搬去跑馬地住,日日行條斜路帶孫返放興趣班,行到對腳唔係幾好,我fd不知幾心痛。

我報了五間:
迦南(AM班取錄), Kornhill Int'l(PM waiting list), 蘇淅(希望有消息), 維記(要明年三月先in), 嶺南(學校話預明年3月才in8月出生小朋友).
首選是蘇淅, 因為十分喜歡普通話教學, 同時小朋友有禮貌係最重要, 希望囡囡有福份.

原帖由 CatEgg 於 11-12-8 11:55 發表
唔建議要祖父母揍細路仔行個條斜路返放學。
我朋友父母就係因為幫佢細佬揍仔,搬去跑馬地住,日日行條斜路帶孫返放興趣班,行到對腳唔係幾好,我fd不知幾心痛。 ...

我都明白,但如果有幸收咗唔讀又好似好side,早d出門口,唔知的士停唔停呢?

想請問是否淨係N1無校巴定k1都無? 點解咁大間學校無校巴?

N1都冇, 佢今年寫明的, 冇校巴真係幾麻煩.

ha, no school bus for nursery this year?
my girl is in nursery, still have school bus wor......really difficult if no school bus for N, is it really true??
‹ 上一主題|下一主題