用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南開始call waiting 啦!
go

九龍塘迦南開始call waiting 啦! [複製鏈接]

剛收到九龍塘迦南電話, 收囡囡pm班.  

等緊的媽咪要留意電話同check 有冇miss call 啦!
   1    0    0    0

我都好幸運地收到CALL , PM 班

想問下你地有無寄求位信去學校架 ?知唔知有幾多WAITING呢 ?

吓,上星期六先完成留位費,咁快call waiting

唔知同個信封個NUMBER 有無關係

Which campus? Cumberland road or Waterloo road?

冇寄求位信, 冇打過去問.  突然收到 call.  

原帖由 virginbaby 於 11-12-7 15:05 發表
想問下你地有無寄求位信去學校架 ?知唔知有幾多WAITING呢 ?

我估冇, 因為我信封number 係3xx, 本來interview number 係2XX.  

原帖由 ipork 於 11-12-7 15:31 發表
唔知同個信封個NUMBER 有無關係

有幸地, 我們是收到兩間迦南call waiting, Waterloo road 收全日班, Cumberland road 收PM班.  

Waterloo road 話暫時全日班得一兩個位 (唔知會唔會另外有半日班的位).  Cumberland road我冇問, 但我估會多d位, 所以開post 時只提Cumberland road

原帖由 GAGA2 於 11-12-7 15:34 發表
Which campus? Cumberland road or Waterloo road?

sarubuta..咁你係咪兩間都會照留位呀 ?定係揀一間?

回復 9# sarubuta 的帖子

你會要邊間offer?

我鐘意全日班, 加上Waterloo road call 先, 勁開心.  

之後收Cumberland road call, 問佢有冇得等AM, 佢話sorry AM full 晒, 只有PM, 咁我話唔要啦, 佢就話會將囡囡從waiting list 名單中delete, 我話ok.  所以已rejected Cumberland road on spot.  留番個位俾其他等緊的家庭.  多d人可以開心!

回覆 12# sarubuta 的文章

同我仔仔做同學呀,自從我收到窩打老道offer 後,我睇番舊Bk家長對該校的評語,全部都正面,老師有愛心,所以我都應該選該校,放棄另一am offer,

你好勁,咁快決定到!
我報左三間迦南,亦只有迦南先有offer,已經決定唔讀其中一間,冇交留位費,讓位出黎。
我之前有番開工,不過俾變態上司迫我resign。
宜家呢段時間,如果我再搵到工既話,我就可以堅決俾囝囝讀全日。(唔想俾老爺奶奶縱壞,淨係睇電視,食零食,唔食飯。)
否則,我地只可以support囝囝讀半日。
煩ing~~

你既做法真係要讚下先!!!!
令多啲人開心....^^

原帖由 sarubuta 於 11-12-7 16:15 發表
我鐘意全日班, 加上Waterloo road call 先, 勁開心.  

之後收Cumberland road call, 問佢有冇得等AM, 佢話sorry AM full 晒, 只有PM, 咁我話唔要啦, 佢就話會將囡囡從waiting list 名單中delete, 我話ok.  所以已re ...

我今日都收到九龍塘offer, 但都担心PN有18班, K1得13班. 即唔係一定可以直升.. 唸緊~!

我剛收到金巴倫道話有pm offer.
但窩打老道就沒有call.

我都決定左比囡囡都會讀金巴倫PN 呀

回復 14# yenyenBB 的帖子

你要留意窩打老道和金巴兩校分別
窩打可保證直升,但金巴要睇下年學位
窩打每日有英文堂,隔日有普通話,但金巴就一星期兩堂
窩打每天出室playground ,金巴一星期兩天。
名氣就應該金巴大啲

:loveliness:  只係做認做的事je, 我都係一個六月唔大唔細中b的媽媽, 已過o左兩個月日日睇信箱的生活, 好明白等的滋味不好受.   

原帖由 virginbaby 於 11-12-7 17:00 發表
你既做法真係要讚下先!!!!
令多啲人開心....^^
‹ 上一主題|下一主題