用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 約克
go

約克 [複製鏈接]

我阿嫂話york係垃圾,得個貴字。我聽到好唔舒服,因為so far我仔仔得york一個offer,no choice......
   0    0    0    0

醒目開學勳章

唔好聽人亂講, 自己去感受間學校..

同埋可能你好快有其他 offer 呢...?

個人覺得家家有求, 唔係人地點解會開左咁多年仲嚮度, 一定有佢既知音人

點先define係垃圾?
York一定貴架啦, 唔夠抵
但我唔相信係垃圾

別太灰心, York係其中一間最早出offer既KG, so far York一個offer都唔出奇, 交咗留位費先啦!  (舊年我就太勇, 連留位費都唔交, 點解? Not my cup of tea.  需然我唔like York, 但都唔會話York係垃圾. 你呀阿嫂好過份!  York其實大把fans!)

你個仔讀書關你呀嫂咩事:;pppp:
信自己啦,我唔係york用家,唔comment,都係知佢貴,但英文standard都好高!

讀緊York啲家長好支持他架wor! 你可以search以前啲thread。

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-21 14:04 發表
我阿嫂話york係垃圾,得個貴字。我聽到好唔舒服,因為so far我仔仔得york一個offer,no choice......

好明白得一個OFFER在手既感受.

你阿嫂何以見得YORK係垃圾?
咁搞笑既佢?

我唔係YORK既USER,
但係我唔覺得YORK係會"見人就收",
佢係貴但總會有人BUY,
我有去過YORK交N1表,
咪又係到今時今日都未輪到我INTERVIEW?

我姑奶個女係讀YORK畢業的,
佢個女就係一個好例子,
中學入到名牌女校.

你阿嫂講野勁過份囉,
口氣真大,請問佢D小朋友讀乜野咁架勢呢?
想講,個人冇品,叻極都冇用.

慘囉,你亞嫂咁講法,我咪垃圾堆之中既其中一件?呵呵

我係真正既用家 (我係york畢業的), 呃錢就一定架啦,但無可否認佢幫小朋友打個英文底真係唔錯,so far 我自己都仲可以。

我都有幫我個小朋友報左york吖,不過好遲先報依家仲未收到notice。樓主唔好咁介意,你報得既就要相信自己眼光啦 :)

係唔係垃圾唔係聽人講..自己去做下RESEARCH, 去感受下!

每個人都有一個要求..可能佢要求過高,或人地唔係佢心水.

不過,用垃圾0黎形容..真係有d過份!

咁除左YORK, SC外, 仲有邊間D小朋友英文出黎的基礎係好架?

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-21 14:04 發表

我個仔讀k1, 返校都開心.
而且學到嘢.

原帖由 ronniedad 於 11-11-21 14:54 發表
咁除左YORK, SC外, 仲有邊間D小朋友英文出黎的基礎係好架?

KM, HKPS, SJC

醒目開學勳章

haha... 太好了, 老實, 我都幾鍾意 york 架 (雖然 in 左仲未有 offer), 佢可能真係貴 d, 但聽大家講, 佢會俾到野你, 我地係細 b, SC, KV 諗都唔敢諗, york 可能係俾多少少錢會有差唔多既野既學校, 家家有求, 完全冇問題喎..

大家都好想知你阿嫂既小朋友讀邊間...

醒目開學勳章 王國長老

雖然我都對YORK有D意見, 我點都唔會話人垃圾LOR

顧下人地D家長感受得架

咁不懂尊重別人的人嘅說話,又何須在乎,不用理她,相信自己是在選擇中選擇最好的給子女,這裏有很多人支持你

原帖由 LL222 於 11-11-21 15:01 發表

KM, HKPS, SJC
謝謝你呀! 另外可能阿嫂都係支持唐唐啫, 雖然係有D缺失, 但都唔可以話TOTALLY RUBBISH架. HEHE

咁你一定要比你仔仔讀YORK, 三年之後考間好小學,等你仔仔到時親口同你阿嫂講:YORK既學生唔係垃圾
(申報:我唔係用家)

原帖由 Mat_Dad 於 11-11-21 15:28 發表
咁你一定要比你仔仔讀YORK, 三年之後考間好小學,等你仔仔到時親口同你阿嫂講:YORK既學生唔係垃圾
(申報:我唔係用家)
仲要係叻過哂佢D囝囡, 等佢無地自容.
‹ 上一主題|下一主題