用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 收到考琴成績啦!
樓主: dm1111
go

收到考琴成績啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-12-7 20:38 發表
的確係漫漫長路!要繼續加油努力了!

大家一齊努力

原帖由 十月媽咪 於 11-12-7 16:33 發表
唉....我講咗畀佢知, 個考官要佢改善dynamic, 激死我, 佢竟然話: 吓? 呢樣嘢, 我好難改架喎, 你知我係咁架啦!.............真係嘔血!

TT......想點呀 !!
算啦, 希望佢會"消化"左個result後自己開hill.
努力 ! 條路真係好長的.

我教左2個學生 9個月...考三級~ 以我教琴經驗 我覺得 兩個合格多少少~

尋日同時出左成績 兩個都130分~ 超開心呀!!!

回復 182# 小豆媽 的帖子

我都想知佢想點!

我小女剛剛都合格5級, 之前都非常擔心她咁細考唔到, 現在終於都放下心頭大石啦! 大家一起加油!

醒目開學勳章

原帖由 run 於 11-12-10 01:16 發表
我小女剛剛都合格5級, 之前都非常擔心她咁細考唔到, 現在終於都放下心頭大石啦! 大家一起加油!

恭喜!

阿囡11月頭考二級,剛收到成績127分, 都好開心 !
哈哈

回復 1# Dearivy 的帖子

阿仔10月25日同樣考完長笛G7,12月7日老師話收到result,distinction了!
11月4日考完鋼琴G5,昨晚(12月15日)都收到通知,result也出了,亦都distinction 143分!
10月12日考完大提琴,11月22日也收到了,distinction 135!
你冇理由仲未收到架?快D打去考試局問下啦!佢地一定知幾時寄出。

原帖由 jandtfamily 於 11-12-16 14:06 發表
阿仔10月25日同樣考完長笛G7,12月7日老師話收到result,distinction了!
11月4日考完鋼琴G5,昨晚(12月15日)都收到通知,result也出了,亦都distinction 143分!
10月12日考完大提琴,11月22日也收到了,distinction 135!
你冇理由 ...

嘩,連考三樣,勁喎!! 仲要有distinction!! 恭喜恭喜!!

回復 190# jandtfamily 的帖子

恭喜!
好好為孩子安排。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

多謝你哋嘅讚賞!囝囝都對今次成績感到滿意,準備4/5月嘅長笛G8,之後要好好預備小五第一次呈分試了,已叫佢唔好太大壓力,盡力而為就OK!
至於piano & cello,我哋想俾慢慢來,反而佢push我哋,piano teacher話最多俾佢明年考G7,我哋同佢講唔會俾佢考G8住,老師也覺他好攪笑,竟角色倒轉!太急進反而唔好,打好基礎才最重要,妨且他才10歲人仔,來日方長!
音樂帶給他的滿足感和享受,令他終身受惠!

醒目開學勳章

jandtfamily 發表於 11-12-16 14:06
11月4日考完鋼琴G5,昨晚(12月15日 ...

好利害
恭喜恭喜

如果派了成績不合格, 最快可以幾時重考, 失望中........
Melodykitty

不用太失望,努力!抽多一點點時間練習。
明年四、五月

http://www.hkeaa.edu.hk/tc/ipe/abrsm/ptexam.html#3
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回復 cky 的帖子

我大囡十一月九號考八級PIANO, 星期一已有成績, 欣喜若狂 PASS 左. 但過左幾日我的心情有D DOWN, 因為阿囡還沒有什麼決定, 繼續學 OR 停一停. 我又唔想逼佢, 放完假就考試, 佢話等考完試先算 ? 我都知每個小朋友性格都唔同, 哎, 佢"姿姿由由" , "唔嗲唔吊" 真係唔知想點, 各位媽媽, 你地會安排 ?
‹ 上一主題|下一主題