用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 去年good hope真正出result係多號呢?
樓主: Angelakibb
go

去年good hope真正出result係多號呢? [複製鏈接]

請問舊年confirm 收的生的
會否有second in的信在11月頭先通知

or 一出就知係咪confirm呢?

原帖由 emma-ma 於 11-10-30 17:43 發表

聽聞上年6月派位派得好好....好多德望幼稚園的小朋友都無交大定..所以學校6月中就開始call人見校長...如果讀到呢間真係一間好好既學校...不過要有心理準備...到10月到就會好忙好忙...對d小朋友真係得著好多 ...

Where do most GH K3 students enter other than GH PS?

我估係名津校或DGJS/SPC/SPCCPS ... 唔係點會放得底GH ... 話晒有中學同出名喎 !

原帖由 anthony010103 於 11-10-30 22:16 發表

Where do most GH K3 students enter other than GH PS?

DGJS/Heep Yan, St Mary's, MCS, Holy Angels...

原帖由 emma-ma 於 11-10-31 08:41 發表

聽聞好多去左dgs, st. mary, st. rosa, hollly....其實有好多第一輪已經成功入左津校(因為媽咪係舊生或教徒)...不過照交訂金留位...理由係唔想比學校知佢有異心(怕對小朋友有影響)...到6月交大訂時未唔交錢....所以 ...

不過我有朋友上年waitlist後中途不斷寫信都冇被good hope call 佢 2nd in,而個囡本身表現都好好(有數個dss/private正取offer)同出自九龍塘名校,反而有人冇入信就有得second in, 所以會唔會由waitlist轉得成2nd in由學校決定多 ...

回復 23# Angelakibb 的帖子

謝謝你的消息

Would you mind tell me if you know what type of girl choosen by good hope ( outsider) ?

many tks

原帖由 cutecutecute 於 11-10-28 22:05 發表
We received the acceptance letter on 6 Nov (Sat) last year, though the letter was dated 8 Nov.
Ewong
‹ 上一主題|下一主題