用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英文幼稚園
go

英文幼稚園 [複製鏈接]

請問有學券制的幼稚園是否沒有以全英語學?沙田有沒有全英語學幼稚園??
謝謝!!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 lemongrass927 於 11-2-11 11:42 發表
請問有學券制的幼稚園是否沒有以全英語教學?沙田有沒有全英語教學幼稚園??
謝謝!!

e+無乜全英文嘅幼稚園架
就算target係白人嘅學校, 或多或少都有dd second language
我以前聽過九龍城有間KG係有學卷嘅.. 英文, 但讀嘅全部係南亞裔人士, 沙田呢邊無乜小數民族.. 所以未聽過有d咁嘅KG呀~
你有乜嘢特別需要~ 要揀d全英文嘅KG?!
第時上小學都要學中文.. KG唔學過怕跟唔上呀! 除非你打算俾小朋友2nd language係法文/日文.. 如果唔係, 都幾煩!
恐龍家

保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園唔算係全英,不過以英文為主,而且在黃埔,D學生都好有質素,沙田不清楚,不過用心找應該會找到D重英語的,但好的就不容易入

美孚地利亞

原帖由 RUVSY 於 11-2-11 13:06 發表
美孚地利亞

家住美孚附近,想不到美孚地利亞幼稚園,請問地利亞素質如何?

原帖由 cherrieshum 於 11-2-11 14:03 發表

家住美孚附近,想不到美孚地利亞幼稚園,請問地利亞素質如何?

地利亞好像有較多南亞印巴裔人士,選讀時或許要考慮其他家長的教育方式。

原帖由 lemongrass927 於 11-2-11 11:42 發表
請問有學券制的幼稚園是否沒有以全英語教學?沙田有沒有全英語教學幼稚園??
謝謝!!

崇真小學暨幼稚園既國際部(全英語部)啦! 佢地有學卷, NET每日教英文, 中文只說普通話。係深水步, 有校車入沙田的。

How about Boxhill?

回復 8# unisou 的帖子

Boxhill does not accept voucher.

原帖由 anteater 於 11-2-11 13:05 發表
保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園唔算係全英,不過以英文為主,而且在黃埔,D學生都好有質素,沙田不清楚,不過用心找應該會找到D重英語的,但好的就不容易入

請問你的小孩在保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園讀書嗎?這所學校有部分南亞裔人士,令我有些擔心,例如中文會否遷就南亞裔學生,教得很淺呢??

回覆 5# cherrieshum 的文章

地利亞主要英語教學, 本地課程, 中文上學期教了20-30個字.

南亞裔人講就好叻, 但寫就好唔得...

原帖由 busy_penny 於 11-2-16 21:16 發表

請問你的小孩在保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園讀書嗎?這所學校有部分南亞裔人士,令我有些擔心,例如中文會否遷就南亞裔學生,教得很淺呢??
‹ 上一主題|下一主題