用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Your Baby Can Read
go

Your Baby Can Read [複製鏈接]

我想請問大家幾時開始俾bb睇ybcr?
我bb而家4個半月, 4星期前開始俾佢睇starter dvd, 佢睇左2-3分鐘就開始扭計, 唔肯睇, 咁停左一個星期無俾佢睇. 前3日再開番俾佢睇, 又係咁, 睇一陣就發脾氣唔肯睇.

我想問我是否太早俾佢睇?
   0    0    0    0

好似係5個月左右.....你有冇陪佢睇,我仔o個陣初時唔專心,我陪住佢叫佢睇下TV做緊咩呀?誇張dd咁講,吸引佢注意~如果佢唔睇,你開住佢都聽到架~

ho_yan2406, 謝謝你的回覆. 我有同bb一齊睇, 同佢一齊讀. 好似你咁講, 如果佢唔睇就開住俾佢聽, 希望佢大d會好d啦. 我想問你是否等到bb識坐先同佢一齊睇埋d書?

我仔都係根本無耐性去睇dvd....
佢e家7個月...
唉...e家只有play 歌仔佢聽...

我囝囝三個月已比佢睇, 聽到歌仔不知幾開心, 佢已認得片中的哥哥姐姐

原帖由 大白豬 於 10-11-26 09:31 發表
ho_yan2406, 謝謝你的回覆. 我有同bb一齊睇, 同佢一齊讀. 好似你咁講, 如果佢唔睇就開住俾佢聽, 希望佢大d會好d啦. 我想問你是否等到bb識坐先同佢一齊睇埋d書? ...

我好似跟個時間表睇晒d DVD,得閒就拎d字咭教佢,5張學晒再加5張咁,再之後先睇書

原帖由 gogodick311 於 10-12-7 15:13 發表
我囝囝三個月已比佢睇, 聽到歌仔不知幾開心, 佢已認得片中的哥哥姐姐

咁叻...我仔就唔識d哥哥姐姐叫乜名,佢只係有時記得呢個字之後係咩字,同埋教完邊個字會唱歌....我都已經覺得佢好勁喇,因為我都唔記得~

原帖由 bearwhat 於 10-11-30 16:17 發表
我仔都係根本無耐性去睇dvd....
佢e家7個月...
唉...e家只有play 歌仔佢聽...

睇左幾耐呀?俾d耐性,我仔有時都唔想睇,但有時主動話要睇,有時邊玩邊睇,有時坐定定睇...

原帖由 lovebb_thompson 於 11-1-2 00:07 發表
我唔見咗隻第一隻碟。。有沒有媽媽可以告訴我在那裡買!請幫忙

delete.

回復 10# tantanmama 的帖子

盜版嘅,不好吧。:cry:
‹ 上一主題|下一主題